Θάνος Μακρίδης, Πρόεδρος Κοινότητας Νέας Μηχανιώνας 

Όπως είναι γνωστό στις τελευταίες   δημοτικές εκλογές που έγιναν  στην Ν. Μηχανιώνα,  το τοπικό συμβούλιο το κέρδισε ο συνδυασμός του κ. Μαυρομάτη και πρόεδρος εκλέχτηκε   ο Αθανάσιος (Θάνος)  Μακρίδης.

Για το συμβούλιο  εκλέχτηκαν οι κ. Μποιδάνη  Αλεξία, Δασκαλάκης Αθανάσιος ,  Στάμος Κίνδερλης,  Βαρσάμογλου Μελπομένη,  Καρύδας Θεοφάνης και Δασκαλάκη Μαρία . 

Από την πρώτη μέρα ο πρόεδρος κ. Μακρίδης εξήγησε στους συμβούλους ότι πρέπει ενωμένοι  όλοι μαζί να προσπαθήσουν  να λύσουν τα προβλήματα που απασχολούν τους Δημότες, «τέρμα οι εκλογές – συνδυασμοί!!  Πλέον όλοι μαζί πρέπει να εργαστούμε σκληρά για το καλό της Μηχανιώνας» υποστήριξε.

Ο Θάνος Μακρίδης μίλησε για τις προοπτικές που υπάρχουν για τον δήμο Θερμαϊκού και  για  την Ν. Μηχανιώνα ειδικά  επεσήμανε τις δράσεις που έχουν αναπτυχθεί,  τους στόχους αλλά και τις προτάσεις ανάπτυξης.

 

«Η φύση μας έδωσε αυτό το προτέρημα να ζούμε σε έναν τόπο παραθαλάσσιο με 50 χιλ. ακτογραμμής .Δίπλα στην 2η  μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδος τη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  μας λίγα λεπτά από το αεροδρόμιο << ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ >> . Είναι δήμος ταχύτατα αναπτυσσόμενος που η διοίκηση δεν έχει περιθώρια εφησυχασμού – λαθών – ολιγωρίας .Καθημερινώς έρχονται βαλκάνιοι και αγοράζουν οικόπεδα-σπίτια για τις ανάγκες τους.

Το γεγονός ότι είμαστε η λύση τους και η έξοδος τους προς την θάλασσα μας υποχρεώνει να τρέξουμε και να ενδιαφερθούμε για μια καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους μας .
 Πολύ σύντομα θα έχει η περιοχή μας αύξηση πληθυσμού .

Με την σημερινή διοίκηση του δήμου μας έχουμε ΆΡΙΣΤΗ συνεργασία, με τον δήμαρχο μας κ. Γ. Τσαμασλή , με τους αντιδημάρχους ,επόπτες ,προέδρους ,προσωπικό .

Είμαι παρών σε όλα τα δημοτικά συμβούλια γιατί πρέπει να έχουμε άποψη για ότι συμβαίνει στον δήμο μας .»

Στόχοι 
«Ο στόχος μας είναι η καθημερινότητα ,η προσπάθεια σε θέματα απλά -κατανοητά ώστε να δοθούν λύσεις ! Όλη μέρα είμαι έξω στον δρόμο,έχω άποψη καθημερινά από την παραμικρή λάμπα που δεν καίει ,το μέρος που έχει ογκώδη πεταμένα , το μέρος που υπάρχουν κλαδιά ,τρύπες και φρεάτια βουλωμένα . Άρα καθημερινώς υπάρχει ένα ‘μάτι’ στην Μηχανιώνα ,που γνωρίζει τα πάντα μεταφέροντας άμεσα στους επόπτες -προϊστάμενους το πρόβλημα ώστε να δοθούν λύσεις .
     Στόχος είναι κάθε χρόνο να υπάρχει στην καθημερινότητα μια βελτίωση της τάξεως 10-20% .Πιστεύω ότι οι Δημότες είναι ευχαριστημένοι από την προσπάθεια που καταβάλλω εγώ – ο  δήμος Θερμαϊκού – το τοπικό συμβούλιο Ν. Μηχανιώνας για την βελτίωση των αναγκών της τοπικής κοινωνίας μας .»

Εθελοντισμός
«Την άνοιξη του 2019 κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια με δημότες μας ,καθαρίσαμε -βάψαμε -επισκευάσαμε παγκάκια , καθαρίσαμε πλατεία -λιμάνι -συντριβάνι -παραλιακής ζώνης .

Για ένα μήνα περίπου ,καθημερινώς είχαμε παρουσία νέων ανθρώπων -δημοτικούς συμβούλους – νοικοκυρές -ελεύθερους επαγγελματίες , που έβαλαν ένα χεράκι για να ομορφύνουμε τον τόπο μας , την ΜΗΧΑΝΙΩΝΑ ΜΑΣ !

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς που βοήθησαν την προσπάθεια αυτή.»

Καθαριότητα – Κάδοι 
«Σε λίγες μέρες θα έρθουν στην Μηχανιώνα 250 νέοι κάδοι ( αυτοί οι οποίοι αναλογούν από την προμήθεια των νέων κάδων) που θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του τόπου μας .»

Δύο  προτάσεις ανάπτυξης 
 Α) Είχα ζητήσει από τον Δήμαρχο κατ’ιδίαν συνάντηση , με σκοπό τον καθαρισμό του πρανούς και των χόρτων από τον βράχο της παραλίας μας .Μου είχε πει ότι πριν από τα Χριστούγεννα η υπηρεσία Πρασίνου θα το κάνει πράξη .Πράγματι ένα μήνα πριν τη δέσμευση και για 20 μέρες όλο σχεδόν προσωπικό του Δήμου Θερμαϊκού, της Αντιδημαρχίας Πρασίνου έλαβε δράση και το αποτέλεσμα είναι φανταστικό .Μπορούμε σε κάποια σημεία με ήπιας μορφής παρέμβασης ,να κάνουμε διάδρομο περιπάτου ,ίσως και κάποια επιπλέον παγκάκια και φωτισμό έτσι ώστε να μπορεί όποιος θέλει να απολαύσει την θέα.
Β)  Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου προς τα δεξιά του λιμανιού ,μαζί με την πρόταση η οποία έχει ‘πάρει ΄ τον δρόμο της δημιουργίας χώρου σκαφών αναψυχής μαζί με το Βόρειο κυματοθραύστη θα φέρει άλλο ΑΕΡΑ ανάπτυξης στην περιοχή μας.

Σχετικά Άρθρα