Θα δοθεί παράταση στις προθεσμίες για την καταβολή οφειλών

Την παράταση των ρυθμίσεων και αναστολές καταβολής οφειλόμενων μέχρι το τέλος του χρόνου προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας ότι από το νέο έτος θα υπάρχουν δύο εργαλεία για την εξόφληση των οφειλών που έχουν σωρευτεί από την περίοδο της κρίσης του κορονοϊού, ένα μονοετές και ένα διετές.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι εξετάζεται να υπάρξουν ειδικές παράμετροι για τις εποχικές επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν πληγεί βαριά από την κρίση, καθώς δεν θα έχουν εισοδήματα μέχρι τουλάχιστον τον Απρίλιο του 2021.

Αναφορικά με τον ΦΠΑ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι δεν συζητιέται μόνιμη μείωση.

Σε ότι αφορά τις εκπτώσεις ενοικίου, ο κ. Σκυλακάκης είπε ότι θα πρέπει να υπάρξει συνδυασμός μέτρων στήριξης επιχειρήσεων, καθώς υπάρχει διαφορετικού είδους και λόγων πλήγμα και θα πρέπει να υπάρξουν κίνητρα, ώστε να υπάρξει ελάφρυνση των επιχειρήσεων, με βάση εθελοντικές συμφωνίες, σε κάποιες από τις οποίες θα σηκώνει μέρος του βάρους και το Κράτος, ώστε να γεφυρώσουμε την απόσταση που θα υπάρχει μεταξύ ιδιοκτητών και ενοικιαστών. «Θα υπάρξει διάταξη νόμου που θα περάσουμε από την Βουλή», επεσήμανε.

Τέλος, προανήγγειλε και νέα δέσμη μέτρων για την στήριξη των άνεργων, τόσο σε ότι αφορά την εύρεση εργασίας, την κατάρτιση τους και την παράταση στις προθεσμίες για την εξόφληση οφειλών τους.
 

Σχετικά Άρθρα