Συμβουλευτική Υποστήριξη και κατ΄οίκον εξυπηρέτηση των ευάλωτων πολιτών από τον Δήμο Θερμαϊκού

Οι Ειδικοί Επιστήμονες της Εθελοντικής  Ομάδας του Κέντρου Κοινότητας και της Αντιδημαρχίας  Κοινωνικής Πολιτικής & Νεολαίας του Δήμου Θερμαϊκού (Ιατρός Παθολόγος, Ψυχίατρος, Ψυχολόγος, Κοινωνικός Λειτουργός, Κοινωνιολόγος), θα παρέχουν Δωρεάν καθοδήγηση και υποστήριξη σε όλους τους κατοίκους του Δήμου Θερμαϊκού που το έχουν ανάγκη, σε θέματα όπως :

  • Ψυχολογική / συμβουλευτική υποστήριξη
  • Ψυχικές διαταραχές
  • Ενδοοικογενειακή Βία
  • Ιατρικές συμβουλές

Οι πολίτες που χρειάζονται βοήθεια μπορούν να επικοινωνήσουν για ραντεβού:

  • στο e mail:dnika.thermaikos@gmail.com
  • στο τηλέφωνο του Κέντρου Κοινότητας23920 25887 (επικοινωνία Δήμητρα Νίκα)από Δευτέρα έως Παρασκευή ( 8.30 –-14.00)

Επίσης  όσοι έχουν συμπτώματα και θέλουν  να κάνουν  το τεστ για το Νέο Κορωνοϊό  μπορούν να κλείσουν  ραντεβού στο Κέντρο Υγείας Μηχανιώνας στο τηλέφωνο: 23933 30432.

 

Κατ΄οίκον εξυπηρέτηση

Ο Δήμος Θερμαϊκού εργοποιεί  την υπηρεσία  “Κατ’ Οίκον εξυπηρέτηση”  των ευάλωτων πολιτών από Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020 και έως τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020.

Οι κάτοικοι του Δήμου, που ανήκουν στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (ηλικιωμένα άτομα χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον, ΑμΕΑ κλπ) και δε μπορούν να μετακινηθούν ή αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν, μπορούν να επικοινωνούν  τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, 08:30 – 13:30, στις τηλεφωνικές γραμμές υποστήριξης πολιτών  23920 24010 και 23920 24356.

Η Κοινωνική Υπηρεσία, το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, οι δομές “Κοινωνικό Παντοπωλείο-Παροχή Συσσιτίου”, “Κοινωνικό Φαρμακείο” και το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Θερμαϊκού θα εξυπηρετούν  αιτήματα από τις ανωτέρω ευπαθείς ομάδες για θέματα που αφορούν σε προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης (π.χ. φάρμακα, τρόφιμα κ.ά.), διεκπεραίωση αιτημάτων σε ΚΕΠ, κλπ.

 

Σχετικά Άρθρα