Στήνονται  τα πρώτα σκηνικά της ταινίας του Μπαντέρας –   Γυρίσματα με σεβασμό στη φύση θα γίνουν στο Δέλτα του Αξιού

Τα  σκηνικά για τις ανάγκες της ταινίας  «The Enforcer»  με πρωταγωνιστή τον Αντόνιο Μπαντέρας άρχισαν να στήνονται.  Τα γυρίσματά  θα γίνουν  κυρίως στην Ανατολική Θεσσαλονίκη και στο Δέλτα Αξιού .

Τα  γυρίσματα της ταινίας εκτός από τις εγκαταστάσεις της Μίκρας, τη Θέρμη, την Καλαμαριά, τη Μηχανιώνα, τη Βίλκα και διάφορα κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης, στη λίστα για τις περιοχές όπου θα πραγματοποιηθούν γυρίσματα του «The Enforcer» είναι και το Δέλτα Αξιού.

Τρεις όρους για την προστασία των προστατευόμενων ειδών έθεσε ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα στην παραγωγή της ταινίας προκειμένου να συμφωνήσουν.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη επικοινωνίας του Φορέα Διαχείριση, Λία Παπαδράγκα, ζητήθηκε από την παραγωγή κατά τη διάρκεια γυρισμάτων να μην ανάψουν φώτα το βράδυ, να υπάρχει ησυχία και να μην εμφανιστούν μεγάλα μηχανήματα στην περιοχή. «Ζητήθηκε άδεια από το υπουργείο Περιβάλλοντος για την ταινία και έχουμε γνωμοδοτήσει τους τρεις αυτούς όρους. Υπάρχει καλή επικοινωνία με την παραγωγή και δεν προέκυψε αντίρρηση στους όρους που θέσαμε», ανέφερε η κ. Παπαδράγκα.

Όπως επισημαίνει η ίδια, το σενάριο για τις ανάγκες των γυρισμάτων στο Δέλτα Αξιού δεν προβλέπουν καταστροφές, παρεμβάσεις ή επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα η συμφωνία των δύο πλευρών να «σφραγιστεί» με χαρακτηριστική ευκολία.

Σχετικά Άρθρα