Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες των  δήμων  Θέρμης και Θερμαϊκού  ενόψει της επιδείνωσης του καιρού

Δήμος Θερμαϊκού

Ο μηχανολογικός εξοπλισμός και το ανθρώπινο δυναμικό́ του Δήμου θα είναι 24 ώρες το εικοσιτετράωρο σε επιφυλακή́ προκειμένου να δημιουργήσει όρους ασφαλών μετακινήσεων των πολιτών.   Παράλληλα, έχει ολοκληρωθεί η διανομή σε όλα τα σχολεία του Δήμου καθώς και το Κέντρο Υγείας Νέας Μηχανιώνας σάκων με αλάτι για άμεση χρήση.

Τα μηχανήματα που θα διατεθούν ανά́  Δημοτική́  Ενότητα είναι τα εξής:

 3 Μηχανήματα αποχιονισμού́ με λεπίδα αποχιονισμού́, 1 για κάθε Δ.Ε.

 3 Εκσκαφείς ΒΟΩ-CAT, 1 για κάθε ενότητα.

1 Φορτηγό́.  

1 Διαμορφωτής γαιών (γκρέιντερ).

Δήμος Θέρμης

Σε σύσκεψη  που πραγματοποιήθηκε ενόψει της επικείμενης επιδείνωσης του καιρού αποφασίστηκε  για κάθε έκτακτη ανάγκη να λειτουργεί σε 24ωρη βάση από αύριο το βράδυ τηλεφωνική γραμμή 2310467010 για όσο θα διαρκέσουν οι χιονοπτώσεις, ενώ θα μπορούν οι πολίτες να επικοινωνούν και με τις κατά τόπους Κοινότητες.

Για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας ο δήμος Θέρμης έχει στη διάθεσή του συνολικά επτά μηχανήματα (4 JCB, 2 εκχιονιστικά, 2 τροχήλατες αλατιέρες και ένα τρακτέρ), καθώς και 300 τόνους απόθεμα αλατιού.

Χύμα αλάτι θα μπορούν να προμηθεύονται οι πολίτες, εφόσον υπάρχει ανάγκη, από τον Τρίλοφο, μπροστά από το κτίριο της Κοινότητας, από το εργοτάξιο Θέρμης και το εργοτάξιο των Βασιλικών. Παράλληλα υπάρχει συσκευασμένο αλάτι σε όλες τις Κοινότητες από όπου μπορούν να το προμηθεύονται οι πολίτες κατόπιν συνεννόησης με τους προέδρους των Κοινοτήτων.

Σχετικά Άρθρα