Πρωτιά για το Δημοτικό Σχολείο Κάτω Σχολαρίου στο Μαθητικό Διαγωνισμό “Καν’ το ν’ ακουστεί”

Την πρώτη θέση στον μαθητικό διαγωνισμό ραδιοφωνικού μηνύματος και τραγουδιού «Κάν’ το ν’ ακουστεί», στον οποίο συμμετέχουν σχολεία από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια, καθώς και από άλλες σχολικές μονάδες διεθνώς, κατέκτησε ομάδα μαθητριών του δημοτικού σχολείου Κάτω Σχολαρίου, του δήμου Θέρμης.

Πρόκειται για ετήσιο διαγωνισμό ο οποίος συνδιοργανώνεται από την Επιστημονική Εταιρεία «Διαθεματικό Διαπολιτισμικό Ραδιόφωνο της Εκπαιδευτικής Κοινότητας – European School Radio, Το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο», το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο του υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου. H συγκεκριμένη δράση υποστηρίζεται από το ΕΚΟΜΕ Α.Ε. και στόχος της είναι να αναδείξει τους προβληματισμούς του μαθητικού κόσμου, σχετικά με τα επίκαιρα ζητήματα τα οποία απασχολούν την κοινωνία.

Η ομάδα των τεσσάρων μαθητριών Λυδία Π., Παρασκευή Π., Ευθυμία Ντ. και Νίκη Τσ., του δημοτικού σχολείου Κάτω Σχολαρίου συμμετείχε στη θεματική ενότητα του διαγωνισμού «Εκπέμπουμε σήμα κινδύνου, αγκαλιάζουμε τη Γη», με το τραγούδι “Μία απόφαση σωστή”. Μέσα από το συγκεκριμένο ραδιοφωνικό τους μήνυμα τα παιδιά του σχολείου, με την πολύτιμη βοήθεια του δασκάλου τους Μηνά Γκίνου, προέβαλλαν τους προβληματισμούς τους για την αλόγιστη εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου του πλανήτη και την καταστροφή της βιοποικιλότητας. Ειδικότερα, οι τέσσερις μαθήτριες του δημοτικού σχολείου Κάτω Σχολαρίου, μέσα από τη μελωδική τους πρόταση “μία απόφαση σωστή”, στέλνουν το δικό τους μήνυμα για τη διάσωση του φυσικού περιβάλλοντος, για το “sos που εκπέμπει η γη μας” και προτείνουν, μέσα από το τραγούδι τους, έναν νέο τρόπο προβληματισμού και συμπεριφοράς ο οποίος θα διασφαλίζει στους αυριανούς ενήλικες, ένα υγιές και βιώσιμο φυσικό περιβάλλον.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα