Πρόταση μομφής για τον Σταϊκούρα  κατέθεσε  ο Τσίπρας

Η πρόταση μομφής αφορά στον πτωχευτικό κώδικα    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την κατάθεση πρότασης μομφής για τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

 Όπως είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την Βουλή, η πρόταση σε βάρος του υπουργού γίνεται για τον πτωχευτικό κώδικα.

«Ανακοινώνω στο σώμα ότι με βάση το άρθρο 142 του Κανονισμού της Βουλής καταθέτουμε πρόταση μομφής εναντίον του υπουργού που εισηγείται αυτόν τον νόμο έκτρωμα. Τον νόμο της πτώχευσης, της χρεοκοπίας ακόμη και φυσικών προσώπων και νοικοκυριών. Τον νόμο της ρευστοποίησης της περιουσίας τους. Τον νόμο που μετά από οκτώ χρόνια προστασίας εντός των μνημονίων, έρχεται να άρει την προστασία της πρώτης κατοικίας και μάλιστα εν μέσω πανδημίας» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

«Δεν θα σάς αφήσουμε να κατεδαφίζετε την προστασία της πρώτης κατοικίας και να πτωχεύετε τους Έλληνες στα μουλωχτά. Σάν τούς κλέφτες», κατέληξε

Ο προέδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ζήτησε να ξεκινήσει άμεσα η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή, ενώ στην αρχή της ομιλίας του επιτέθηκε και στον πρωθυπουργό για την απουσία του από την συζήτηση στην Ολομέλεια «ενός εκτρωματικού νομοσχεδίου για χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις».

Σχετικά Άρθρα