Παύλος Φύσσας: Επτά χρόνια από τη δολοφονία του

Σαν σήμερα πριν από επτά χρόνια ο Παύλος Φύσσας πέφτει νεκρός από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Γιώργου Ρουπακιά.

Η ιατροδικαστική έκθεση δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο αμφιβολίας ότι οι δύο μαχαιριές του Ρουπακιά στην καρδιά του Φύσσα ήταν εν ψυχρώ, επαγγελματικές και υπολογισμένες.

Η συμπλήρωση των επτά χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα (Killah P) , συμπίπτει με την ολοκλήρωση της δίκης της ναζιστικής οργάνωσης, μετά από 5,5 χρόνια και την αναμονή της δικαστικής απόφασης στις 7 Οκτωβρίου.

 

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια:

Ο Παύλος Φύσσας (10 Απριλίου 1979–18 Σεπτεμβρίου 2013), γνωστός και ως Killah P ή Dogo Argentino, ήταν Έλληνας καλλιτέχνης της ραπ. Δολοφονήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013, στο Κερατσίνι, από τον Γιώργο Ρουπακιά,[1][2] μέλος της Χρυσής Αυγής. Η δολοφονία αποδόθηκε σε πολιτικά κίνητρα, οι ανακρίσεις ενέπλεξαν και άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής και ήταν η αφορμή για περαιτέρω έρευνες για ποινικά αδικήματα και την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης στην οποία εμπλέκονται μέλη και ηγετικά στελέχη του κόμματος. Στην εξέλιξη των ερευνών, μεταξύ των προφυλακισμένων για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης συμπεριλήφθηκαν και βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Η υπόθεση της ανθρωποκτονίας του Φύσσα συνεκδικάζεται μαζί με άλλες υποθέσεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

 

Σχετικά Άρθρα