Ο προεκλογικός αγώνας των υποψηφίων ξεκίνησε

Ολοι οι εν δυνάμει υποψήφιοι, αν και καλοκαίρι είναι στις παραλίες και τρέχουν για τις… εκλογές.
Είτε πρόκειται για τις δημοτικές του 2023 είτε για τις βουλευτικές, που ακόμα δεν έχει οριστεί ημερομηνία αλλά οι περισσότεροι προεξοφλούν ότι θα είναι πρόωρες και οι κάλπες θα «στηθούν» σύντομα. Μάλιστα τώρα  με την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων και τις παραιτήσεις οι εκλογές φαντάζουν  σχεδόν αναπόφευκτες.

Το καθημερινό πρόγραμμα νυν βουλευτών και φερόμενων ως υποψηφίων, περιλαμβάνει λαϊκές, τραπέζια, εκδηλώσεις, συναυλίες, καφέδες…
Αν και ακόμα, σε Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ οι μόνοι σίγουροι είναι οι εν ενεργεία βουλευτές, υπάρχουν και οι «βιαστικοί» που συστήνονται ως υποψήφιοι, στο δε δήμο Θερμαϊκού «οι βιαστικοί» είναι αρκετοί!
Μάλιστα κάποιοι από δαύτους, αφού έκαναν ένα πέρασμα (με το αζημίωτο) από τον δήμο, πιστεύουν ότι τα κατάφεραν και ότι ήρθε η ώρα να περάσουν στην κεντρική πολιτική σκηνή!
Προφανώς δεν είχαν ποτέ το «Γνώθι σαυτόν»

Δήμος Θερμαϊκού:  προεκλογική δραστηριότητα – επαφές

Η μόνη σταθερή ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών είναι αυτή των δημοτικών εκλογών. Απέχουμε παραπάνω από έναν χρόνο από αυτές, ωστόσο οι ενδιαφερόμενοι σιγά-σιγά ξεκίνησαν την προεκλογική δραστηριότητα και τις επαφές.
Το τοπίο στον δήμο Θερμαϊκού σήμερα είναι μπερδεμένο και… ξεκάθαρο μαζί.
Αναμένεται να ξεκαθαρίσει μετά την διεξαγωγή των εθνικών εκλογών.   Τότε θα παρθούν οι αποφάσεις.
Υπάρχουν οι δύο «επαγγελματίες πρωταγωνιστές» (με την καλή έννοια) , ο δήμαρχος κ. Τσαμασλής κι ο πρώην κ. Μαυρομάτης.  Γνωρίζονται αρκετά καλά μεταξύ τους, ο ένας γνωρίζει τα αρνητικά και τα θετικά του άλλου.
Αν δεν προκύψει δυναμική υποψηφιότητα ώστε να τους επισκιάσει, προεκλογικά, θα ζήσουμε ενδιαφέρουσες καταστάσεις από αυτή την «σύγκρουση».
Η παράταξη του σημερινού δημάρχου κατόρθωσε να προσαρτήσει αρκετούς «ανεξάρτητους» συμβούλους ώστε να διαθέτει μια σχετική πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο.
Φυσικά αυτή είναι μια αδιευκρίνιστη κατάσταση που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο κ. Τσαμασλής στο μέλλον. Δεν ξέρει κανείς πως θα συμπεριφερθούν οι συγκεκριμένοι όταν έρθει η ώρα τον αποφάσεων, με ποιους θα πάνε και ποιους θα αφήσουν.
Πρόσφατο παράδειγμα, μπορεί να «έχασε» τον πρόεδρο του τοπικού στην Επανομή, «κέρδισε» όμως τον πρόεδρο της Ν. Μηχανιώνας!
Πλέον τελευταία οι εκλογές στο Θερμαϊκό μοιάζουν με δημοπρασία!
Ο κ. Μαυρομάτης, μετά τις αποχωρίσεις των συνεργατών του και την περιπέτεια με τα LED … αντέχει.
Το στοίχημα για αυτόν είναι να καταφέρει να συγκροτήσει αξιόλογο ψηφοδέλτιο.
Ο κ. Θεόδωρος Τζέκος , με αρκετή διαδρομή στην αυτοδιοίκηση, εκλεγμένος επί δημαρχίας Α. Οικονομίδη στην Επανομή, μετά στο ψηφοδέλτιο του κ. Μαυρομάτη και στις προηγούμενες εκλογές κατήλθε με δικό του συνδυασμό εκλέγοντας τέσσερις συμβούλους.
Η Επανομή είναι η έδρα του μιας και εκεί μένει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά.

Τα άτομα που κινούνται γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ αναζητούν αξιόλογη υποψηφιότητα έχοντας το βλέμμα στις εθνικές εκλογές και κατόπιν θα πάρουν τις οριστικές αποφάσεις.
Κεντρικό στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει επαφή με επιστήμονα που ανήκει στον ευρύτερο δημοκρατικό χώρο και εξετάζουν την δυνατότητα καθόδου του.
Για το ΚΚΕ τα πράγματα είναι δεδομένα . Θα κατέλθει και σε αυτές τις εκλογές προφανώς με το ίδιο σχήμα και τις ίδιες σταθερές, ριζοσπαστικές θέσεις του.
Ο κ. Καψάλας με δύο έδρες στο συμβούλιο, συμπαρατάχτηκε με τον κ. Τσαμασλή καταλαμβάνοντας θέση αντιδημάρχου.
Τώρα φέρεται υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, οπότε αναγκαστικά θα επιλέξει την έδρα του… βουλευτή.
Οσο για τα υπόλοιπα ψηφοδέλτια τα περισσότερα έχουν την κατεύθυνση της …ενσωμάτωσης.

Σχετικά Άρθρα