Νέο γυμνάσιο και ένα επιπλέον νηπιαγωγείο στο δήμο Θέρμης

Με καλύτερες προϋποθέσεις, από πλευράς σχολικών εγκαταστάσεων, πρόκειται να ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του δήμου Θέρμης. Η προσθήκη του νέου κτιρίου του 2ου γυμνασίου Θέρμης στο Νέο Ρύσιο, καθώς και η πλήρης αξιοποίηση του νεόδμητου κτιρίου του 5ου δημοτικού σχολείου Θέρμης στο Τριάδι, παρέχουν τη δυνατότητα για ορθολογικότερη κατανομή του μαθητικού πληθυσμού.

Ειδικότερα από την προσεχή σχολική χρονιά προστίθεται στο σχολικό κτιριακό δυναμικό του δήμου Θέρμης το ολοκαίνουργιο γυμνάσιο του Νέου Ρυσίου στο οποίο θα μετακινηθούν οι μαθητές του 2ου γυμνασίου οι οποίοι φιλοξενούνταν επί σειρά ετών σε γειτονικό μισθωμένο κτίριο. Συγκεκριμένα, στο νέο κτίριο θα φιλοξενηθούν οι μαθητές γυμνασίου από το Νέο Ρύσιο και τους Ταγαράδες καθώς και οι απόφοιτοι του 1ου δημοτικού  σχολείου της Νέας Ραιδεστού. Έτσι, στους 258 μαθητές οι οποίοι φοιτούσαν στο μισθωμένο κτίριο του 2ου γυμνασίου Θέρμης θα προστεθούν επιπλέον περίπου 40. Με τον τρόπο αυτό καθίσταται ορθολογικότερη η κατανομή του μαθητικού πληθυσμού στα γυμνάσια της δημοτικής ενότητας Θέρμης καθώς, το 2ο γυμνάσιο θα φιλοξενήσει περίπου 300 μαθητές, έναντι περίπου 450 που φιλοξενεί το 3ο γυμνάσιο στο οποίο επρόκειτο να εγγραφούν και οι περίπου 40 απόφοιτοι του 1ου δημοτικού σχολείου Νέας Ραιδεστού. Παράλληλα, και το 1ο γυμνάσιο Θέρμης φιλοξενεί περισσότερα από 400 παιδιά.

Επιπλέον, τη νέα σχολική χρονιά σχεδιάζεται να αξιοποιηθεί πλήρως το νεόδμητο κτίριο του 5ου δημοτικού σχολείου στο Τριάδι το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του πέρυσι. Ειδικότερα, το νέο σχολείο είναι 10/θέσιο αν και την προηγούμενη χρονιά λειτούργησε ως 8/θεσιο. Τη φετινή χρονιά θα λειτουργήσει το σύνολο των αιθουσών, γεγονός το οποίο δίνει την δυνατότητα να αποσυμφορηθεί το 3ο δημοτικό σχολείο, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση μόλις εκατό μέτρων από το νέο κτίριο. Αυτό θα γίνει με τη μετακίνηση δύο τμημάτων από το 3ο στο 5ο δημοτικό σχολείο.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Παιδείας Στέλιο Αποστόλου το γεγονός αυτό θα δώσει τη δυνατότητα στους χώρους του 3ου δημοτικού σχολείου στους οποίους φιλοξενούνται αυτά τα δύο τμήματα, να λειτουργήσει για πρώτη χρονιά ένα επιπλέον νηπιαγωγείο στο δήμο Θέρμης. Πρόκειται για το 7ο νηπιαγωγείο το οποίο είχε ιδρυθεί πριν από μερικά χρόνια, προκειμένου να καλυφθούν οι μελλοντικές ανάγκες του διαρκώς αυξανόμενου μαθητικού πληθυσμού, αλλά βρισκόταν σε αναστολή λειτουργίας. Η αύξηση του αριθμού των νηπίων μαζί και η εισαγωγή της υποχρεωτικής διετούς προσχολικής αγωγής καθιστά πλέον αναγκαία τη λειτουργία του 7ου νηπιαγωγείου από την προσεχή σχολική χρονιά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την περσινή σχολική χρονιά 2019-2020 ο αριθμός των νηπίων και προνηπίων στην κοινότητα Θέρμης ανήλθε σε 346, ενώ για τη σχολική χρονιά 2020-2021 έχουν ήδη εγγραφεί 367, αριθμός ο οποίος αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω μετά τη μετακίνηση παιδιών από τα ιδιωτικά στα δημόσια σχολεία που παρατηρείται συνεχώς τα τελευταία χρόνια.

Επίσης, επιπλέον νήπια και προνήπια θα προστεθούν από τις εγγραφές του Σεπτεμβρίου, από οικογένειες οι οποίες πρόκειται να μετακομίσουν κατά τις προσεχείς εβδομάδες στη Θέρμη, αλλά και από οικογένειες στρατιωτικών που εγκαθίστανται στην περιοχή λόγω μεταθέσεων.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Θέρμης τονίζει ότι “έπειτα από επίμονες προσπάθειες τις οποίες κατέβαλε ο δήμος τα τελευταία χρόνια, είμαστε στην ευχάριστη θέση να θέσουμε σε λειτουργία από την προσεχή σχολική χρονιά ένα καινούργιο γυμνάσιο στο Νέο Ρύσιο, γεγονός που θα διευκολύνει το έργο των μαθητών, αλλά και των εκπαιδευτικών καθώς επιτρέπει την ορθολογικότερη κατανομή του μαθητικού πληθυσμού των γυμνασίων της κοινότητας Θέρμης”.

 

Σχετικά Άρθρα