H «Λαϊκή Συσπείρωση» του δήμου Θερμαϊκού

Δημοσιεύουμε το δελτίο τύπου που μας έστειλαν Από το συνδυασμό του ΚΚΕ «Λαϊκή Συσπείρωση» στο δήμο Θερμαϊκού.
Η ανακήρυξη των επικεφαλής των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης στην περιφέρεια και στους δήμους του νομού Θεσσαλονίκης έγινε τον Ιούνιο του 2010 σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η ΚΟΘ του ΚΚΕ. Από τότε η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Θερμαϊκού, προχώρησε στην συγκρότηση 11μελούς γραμματείας για το πρόγραμμα δράσης της παράταξης, και στην σύνταξη της πολιτικής της διακήρυξης, η οποία μοιράστηκε στο σύνολο των δημοτών του νέου δήμου.

Γι αυτό το σκοπό τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο πραγματοποιήθηκαν περιοδείες στις λαϊκές, στα εμπορικά καταστήματα, σε χώρους εστίασης. Επίσης έγινε πολιτική συγκέντρωση το τελευταίο Σάββατο του Αυγούστου στην παραλία του Μπαξέ για την παρουσίαση της προγραμματικής μας διακήρυξης.
Για το μήνα Σεπτέμβρη προγραμματίστηκαν και πραγματοποιούνται περιοδείες σε σχολεία, στους χώρους εργασίας των δήμων, στο ΙΚΑ, στο Κέντρο Υγείας, στις τράπεζες, στα εμπορικά καταστήματα και σε άλλες υπηρεσίες. Παράλληλα ορίστηκαν μια σειρά από συσκέψεις και μια πρώτη συνάντηση του βασικού κορμού των υποψηφίων στο ψηφοδέλτιο, όλοι άνθρωποι που την αναγνωσιμότητα τους και το πολιτικό τους ήθος το οφείλουν στους αγώνες που έδωσαν για την επίλυση κρίσιμων κοινωνικών προβλημάτων που βασανίζουν τη λαϊκή οικογένεια. Βασικός στόχος της παραπάνω δράσης είναι να φτάσει ο πολιτικός λόγος και η πολιτική πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο εύρος δημοτών.
Οι τοπικές εκλογές έχουν έναν καθαρά πολιτικό χαρακτήρα, άλλωστε αυτόν είχαν πάντα, ιδιαίτερα όμως μέσα σε συνθήκες όξυνσης της επίθεσης στους εργαζόμενους, που με αρωγό το σχέδιο [Καλλικράτης], θα ξεριζώσει ότι έχει απομείνει από εργασιακές σχέσεις, από ποιότητα, σταθερότητα και επάρκεια στην παροχή υπηρεσιών. Σταθερές που θα αντικατασταθούν από την ανταποδοτικότητα και την εμπορευματοποίηση και θα οδηγήσουν στην ακόμα μεγαλύτερη ανισομετρία μεταξύ περιφερειών και μεταξύ περιοχών στον ίδιο δήμο. Η ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση είναι μια απάντηση, καταδίκη, αντίσταση στη βάρβαρη επίθεση που δέχεται σήμερα η ζωή των εργαζόμενων, των αυτοαπασχολούμενων, των νέων , των γυναικών, των συνταξιούχων, είναι μια επένδυση ανατροπής της κυρίαρχης πολιτικής που μαζί με τους αγώνες θα αποτελέσουν προϋπόθεση για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης μακριά από αδιέξοδα, με κοινωνική ιδιοκτησία, λαϊκή συμμετοχή και έλεγχο σ’ όλους τους στρατηγικούς τομείς για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα