Έρχονται  σημαντικές ανατιμήσεις σε μια σειρά βασικών αγαθών

Αυξήσεις τιμών σε βασικά αγαθά αλλά και στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος βρίσκονται προ των πυλών , γεγονός που θα πλήξει πολύ τη μεσαία τάξη και τα ασθενέστερα νοικοκυριά.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι ο καφές ενδέχεται να φτάσει τα πέντε ευρώ και η τιμή του ψωμιού να αυξηθεί κατά 25% και οι λογαριασμοί του ρεύματος να αυξηθούν έως και 50% λόγω των αυξήσεων στην χονδρεμπορική αγορά ενέργειας.  Αύξηση που θα αγγίξει το 15% θα έχουμε και στο ψωμί.

 Οι αυξήσεις αφορούν τουλάχιστον 31 κατηγορίες προϊόντων και θα γίνουν αντιληπτές από τους καταναλωτές σταδιακά, τις αμέσως επόμενες ημέρες και ανάλογα με τα αποθέματα των προϊόντων που έχουν στις αποθήκες τους τα μεγάλα καταστήματα τροφίμων.

Ενδεικτικά, στη λίστα της ακρίβειας περιλαμβάνονται βασικά αγαθά, όπως: Βρεφικό γάλα 3%. Γάλα εβαπορέ 3%. Ζημαρικά 7%-23%. Φέτα 9%. Ελληνικός καφές 4,5%. Αλάτι 5%. Αλεύρι 4,5%. Χαρτί υγείας 3%. Δημητριακά 2,5%. Τοματοειδή 2,5%. Ροφήματα 2,5%. Χυμοί 5%-15,5%). Αφρόλουτρα 7%. κατεψυγμένα λαχανικά 6%.

Σχετικά Άρθρα