ΕΠΑΛ  – 8ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΝΟΜΗΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS 2021- 2022

Tο 8ο Εργαστηριακό Κέντρο Επανομής υλοποίησε τη σχολική χρονιά 2021-2022 το ευρωπαϊκό πρόγραμμα, Erasmus με κωδικό αριθμό 2019_1_EL01-KA102_062212 και τίτλο «Εκπαίδευση και πρακτική άσκηση στην Ευρώπη» με προορισμό τη Βιέννη, με υπεύθυνους καθηγητές – συνοδούς: τον Αναπληρωτή Διευθυντή του 8ου Ε.Κ Επανομής κ. Μερλιαούντα Στέφανο, την Υπεύθυνη του Τομέα Υγείας και Πρόνοιας κα. Τσούγκα Παναγιώτα, την Υπεύθυνη του εργαστηρίου Β. Βρεφονηπιοκόμων κα. Καργοπούλου Ολύμπια και την κα. Βούλγαρη Θεολογία καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα αυτό, ήταν 6 από τον Τομέα Υγείας και Πρόνοιας (Νοσηλευτικής και Φυσικοθεραπείας) και 2 από τον Τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων ( Πλοίαρχοι).

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος μας οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να:

ü Γνωρίσουν τον τρόπο λειτουργίας των αυστριακών επιχειρήσεων σχετικών με την ειδικότητα τους.

ü Εμπλουτίσουν τις επαγγελματικές γνώσεις τους και τις εμπειρίες τους.

ü Βελτιώσουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες στα αγγλικά.

ü Αναπτύξουν το αίσθημα της ευρωπαϊκής ταυτότητας τους.

ü Διαχειριστούν καλύτερα το άγχος τους και να μάθουν να μετακινούνται μόνοι τους σε μια ευρωπαϊκή πόλη.

ü Γνωρίσουν τον πολιτισμό και την κουλτούρα των Αυστριακών συμπολιτών μας

ü Αναπτύξουν τρόπους επικοινωνίας και της έκφρασης των συναισθημάτων τους.

ü Γνωρίσουν την όμορφη πόλη της Βιέννης.

ü Ξεναγηθούν στα μουσεία της πόλης.

ü Αναπτύξουν κοινωνικές δεξιότητες επικοινωνίας, συνεργασίας, αλληλεγγύης, αυτοπεποίθησης, ευελιξίας, προσαρμοστικότητας, ενσυναίσθησης και πρωτοβουλίας.

ü Αναπτυχθούν προσωπικά και κοινωνικά.

 

Η εκπαιδευτική επαγγελματική επίσκεψη στη Βιέννη, ήταν ένα ταξίδι ζωής, γεμάτο γνώσεις και εμπειρίες για όλους μας, μαθητές και καθηγητές.

Ήταν ένα ταξίδι συνεργασίας, σύσφιξης σχέσεων και επικοινωνίας, γεμάτο με νέες όμορφες εικόνες, χαρά, πρόσωπα χαμογελαστά και ικανοποιημένα.

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους μαθητές μας, για την υπομονή τους, την υπευθυνότητα τους, τη σοβαρότητα τους, το χιούμορ τους, τις πρωτοβουλίες που ανέπτυξαν, τη θετική και υποστηρικτική διάθεση τους να βοηθήσουν και να υποστηρίξουν ο ένας τον άλλον και εμάς.

Ευχαριστούμε πολύ και τους γονείς των μαθητών μας, που μας εμπιστεύτηκαν

Σχετικά Άρθρα