Απόπειρα πυρπόλησης του δημαρχείου στην Περαία.  Ξεκαθάρισμα λογαριασμών;

Ανησυχία προκαλεί η επίθεση με μολότοφ, που πραγματοποίησαν άγνωστοι τα ξημερώματα της Τετάρτης στο Δημαρχείο του Θερμαϊκού.

Να θυμίσουμε ότι το Φθινόπωρο στο ίδιο κτίριο είχε γίνει διάρρηξη, αφαιρώντας το χρηματοκιβώτιο και άλλα αντικείμενα.

Τώρα, οι δράστες  προσπάθησαν να σπάσουν τα τζάμια με σκοπό να ρίξουν μέσα στο κτήριο μολότοφ  όμως δεν τα κατάφεραν και  πυρπόλησαν όχημα του δήμου που ήταν σταθμευμένο έξω από το Δημαρχείο.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από την αστυνομία.      

Την δική του εκτίμηση για την εμπρηστική επίθεση στο δημαρχείο, κατέθεσε ο δήμαρχος  Θερμαϊκού  Γιώργος Τσαμασλής και αφήνει να εννοηθεί πως υπάρχει οργανωμένη  προσπάθεια  εκβιασμού.

Σε δελτίο τύπου υπογραμμίζει:   «Ο εμπρησμός στο κτίριο του  Δήμου Θερμαϊκού αποτελεί τη συνέχεια μιας σειράς άλλων παραβατικών συμπεριφορών που σημειώνονται στην ευρύτερη περιοχή και συμπίπτουν, ίσως τυχαία ίσως και όχι, με την ταχεία ανάπτυξη που πετυχαίνουμε στον ίδιο τόπο. Ειδικότερα, η έναρξη των εργασιών του THESS IN TEC και η επεξεργασία του πρότζεκτ για την δημιουργία του παραλιακού μετώπου δημιουργούν το νέο προφίλ του μέλλοντος»……«Δεν πρόκειται να δειλιάσουμε, ούτε να υποχωρήσουμε σε κανέναν εκβιασμό, ούτε εγώ, ούτε οι συνεργάτες μου. Αντιθέτως, θα δουλέψουμε και, μάλιστα, με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα θα παίρνουμε όλες εκείνες τις αποφάσεις, που θα υπηρετούν το κοινωνικό σύνολο και το δημόσιο συμφέρον. Κανένας εκβιασμός δεν θα περάσει».

Σχετικά Άρθρα