Αν δεν στηριχθούν επιχειρήσεις και εργαζόμενοι, η πραγματικότητα θα είναι σκληρή

Για «σκληρή πραγματικότητα» από το φθινόπωρο, αν η κυβέρνηση δεν λάβει τάχιστα μέτρα για τη στήριξη επιχειρήσεων και εργαζόμενων έκανε λόγο ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1

Πρώτη προτεραιότητα είναι η ενίσχυση της ρευστότητας με απευθείας χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, ο τζίρος των οποίων έχει μειωθεί πάνω από 50%. Βαρύ είναι το πλήγμα για τους κλάδους της εστίασης και του τουρισμού, το 40% των επιχειρήσεων των οποίων δεν άνοιξε καν, με τα μέτρα κατά του κορονοϊού -όπως ο περιορισμός του ωραρίου- να φέρνουν ακόμη μεγαλύτερες απώλειες για επιχειρηματίες και επαγγελματίες, που πασχίζουν να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους όρθιες, εξήγησε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α., καλώντας την κυβέρνηση να εξετάσει και το μέτρο της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση στο 6%.

Επανέλαβε ακόμη τη θέση του Ε.Ε.Α. για επέκταση του μέτρου της μείωσης του ενοικίου έως το τέλος του έτους, με παράλληλες ελαφρύνσεις για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς και την ανάγκη μετάθεσης των φορολογικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων.

Αναφερόμενος στη ματαίωση της ΔΕΘ εκτίμησε ότι ευλόγως ελήφθη αυτή η απόφαση, τονίζοντας ότι προέχει η διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Υπογράμμισε, ωστόσο, την ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων που πλήττονται, καθώς όπως σημειώνουν οι παράγοντες της πόλης, η μη πραγματοποίηση της Έκθεσης σημαίνει απώλεια 50 εκατ. ευρώ για την Θεσσαλονίκη.

Σχετικά Άρθρα