3η Συνάντηση Πολιτιστικών Φορέων και Συλλόγων Νομού Θεσσαλονίκης

Άρχισε στις 16 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 20 Ιουνίου, στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, η 3η Συνάντηση Πολιτιστικών Φορέων και Συλλόγων Νομού Θεσσαλονίκης, που διοργανώνει η νομαρχία Θεσσαλονίκης και το κέντρο Πολιτισμού της νομαρχίας Θεσσαλονίκης.

Κατά την έναρξη των εκδηλώσεων, όλοι οι συμμετέχοντες σύλλογοι συγκεντρώθηκαν στο Λιμάνι, στο ύψος του Ερυθρού Σταυρού, και από εκεί κατευθύνθηκαν πεζοί, με τις παραδοσιακές στολές και τα λάβαρά τους, μέχρι το χώρο των εκδηλώσεων, όπου έγινε η παρουσίασή τους. Και φέτος θα είναι στημένες τρεις εξέδρες, όπου όλοι οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς και σύγχρονους χορούς, αναβιώσεις εθίμων, θεατρικά δρώμενα κ.ά. Η γιορτή πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια, ενώ φέτος συμμετέχουν περίπου 150 σύλλογοι, φορείς και πολιτιστικοί οργανισμοί της τοπικής αυτοδιοίκησης, μη κυβερνητικές οργανώσεις, κοινωνικοί φορείς, σχολές θεάτρου και χορού, παρουσιάζοντας τις δραστηριότητές τους. Φέτος συμμετέχουν για πρώτη φορά στη διοργάνωση οι νομαρχίες Ημαθίας, Πέλλας, Κιλκίς και Πιερίας, καθώς και δήμοι από όλη την Κεντρική Μακεδονία.
Στόχος της νομαρχίας Θεσσαλονίκης είναι η γνωριμία όλων των φορέων και συλλόγων του νομού που δραστηριοποιούνται στο χώρο του πολιτισμού και αφετέρου η προβολή των δραστηριοτήτων τους.
Σε κάθε φορέα παραχωρείται ένα περίπτερο της Έκθεσης Βιβλίου – ευγενική παραχώρηση του Συνδέσμου Εκδοτών Βορείου Ελλάδος – όπου θα υπάρχει η δυνατότητα έκθεσης των προγραμμάτων και των δραστηριοτήτων του φορέα. Παράλληλα, στο χώρο θα λειτουργήσουν τρεις εξέδρες για την παρουσίαση παραδοσιακών χορών, μουσικής, χορωδιών, θεατρικών δρώμενων, αναβιώσεων, τοπικών εθίμων κλπ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα