24 Σούπερ Δευτεράκια!!!

Τα παιδιά της Β’ τάξης του 1ου Δημοτικού σχολείου Επανομής επιμελήθηκαν και κυκλοφόρησαν με τη βοήθεια της δασκάλας τους Χρύσας Νικολοπούλου, τη δική τους εφημερίδα.Πρόκειται για μια προσεγμένη, πρωτότυπη και φρέσκια έκδοση όπου φιλοξενεί τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς και τα ενδιαφέροντα των παιδιών.Ένα δείγμα του τρόπου σκέψης των παιδιών φαίνεται από την εισαγωγή.

«Γράφουμε για την Επανομή
Η Επανομή είναι ένα χωριό του νομού Θεσσαλονίκης και απέχει χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Το χωριό είναι χτισμένο σε μέρος με ωραία φύση. Λόφοι, χωράφια, αμπέλια και υγροβιότοποι ομορφαίνουν τον τόπο γύρω από το χωριό. Πολύ κοντά στο χωριό απλώνεται η θά¬λασσα του Θερμαϊκού κόλπου με καθαρές παρα¬λίες: Ποταμός, Φανάρι, Πάλιουρα..
Η Επανομή έχει πε¬ρίπου 8,500 κατοί¬κους και κάθε χρό¬νο ο αριθμός αυτός συνεχώς αυξάνε¬ται. Νέοι κάτοικοι προτιμούν τον τόπο μας για μόνιμη εξοχική κατοικία. Οι επισκέπτες μπο¬ρούν να δουν τις ωραίες πα¬ραλίες , τον υγροβιότοπο με τα σπάνια πουλιά, το γραφι¬κό λιμανάκι με τις πολλές τα¬βέρνες, τα οινοποιεία, τις πολλές εκκλησίες , την πλατεία… Όσοι έρχονται απολαμ¬βάνουν νόστιμους μεζέδες, φρέσκο ψάρι, καλό κρασί, τσίπουρο και φρέσκα λαχανι¬κά από τους μπαξέδες.
Εμείς τα παιδιά θέλουμε όμως περισσότερα, για να περνάμε και εμείς πιο καλά.
Θέλουμε παιδικές χαρές, ποδηλατό¬δρομο, δημόσια γήπεδα (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ”) , κολυμβη¬τήριο, ζωολογικό κήπο, πάρκο με δραστηριότητες, για να ζούμε όπως πρέπει να ζουν τα παιδιά.
Μακάρι να μας ακούσουν οι μεγά¬λοι και να πραγ¬ματοποιήσουν τις επιθυμίες μας».
Τα ακούτε εσείς οι δήμαρχοι; Τα παιδιά λένε ότι για να περνάνε καλά , δεν θέλουν μεγάλα έργα αλλά απλά και ανθρώπινα πράγματα που στο κάτω-κάτω δεν κοστίζουν και ακριβά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα