15 ΧΡΟΝΙΑ ΝΟΑΘ: ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Στα πλαίσια του εορτασμού των 15 χρόνων από την ίδρυσή του ο Ναυτικός Όμιλος Ακτής Θερμαϊκού (Ν.Ο.Α.Θ.) διοργάνωσε διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής με θέμα «Ταξιδεύοντας στο Θερμαϊκό με λιακάδα ή μπουρίνι» και με τη συμμετοχή σχολείων του Δήμου Θερμαϊκού (Περαίας, Ν. Επιβατών, Αγ. Τριάδας) και της Θέρμης. Έτσι την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010 εγκαινιάστηκε η έκθεση των παιδικών έργων και απονεμήθηκαν τα βραβεία στους νικητές.

Συγκεκριμένα στην έκθεση παρουσιάστηκαν αναρτημένα 90 από τα 250 έργα που συμμετείχαν στο διαγωνισμό. Τα υπόλοιπα υπήρχαν στο χώρο της έκθεσης τοποθετημένα σε ειδικά ντοσιέ που μπορούσε να ξεφυλλίσει το κοινό. Παράλληλα λειτουργούσε έκθεση βιβλίου από τον Ιανό και τους Σύγχρονους Ορίζοντες με θέμα τη θάλασσα, τα θαλάσσια αθλήματα και τον ποιητή της θάλασσας, Νίκο Καββαδία, επ’ ευκαιρία του φετινού Έτους Νίκου Καββαδία.
Την εκδήλωση πλαισίωσε τμήμα της Παιδικής Χορωδίας σχολείων της Μηχανιώνας που τραγούδησε, ενώ στο τέλος τα παιδιά της αγωνιστικής ομάδας του ΝΟΑΘ προσέφεραν τριαντάφυλλα στα παιδιά της χορωδίας. Για τον ποιητή Νίκο Καββαδία μίλησε ο Ιταλός μεταφραστής και αναγνωρισμένος μελετητής της ελληνικής ποίησης Cresenzio Sangiglio. Στα παιδιά μοιράστηκαν χυμοί και νερά και κόπηκε τούρτα για τα 15 χρόνια του Ομίλου. Την τούρτα έκοψαν ο Πρόεδρος του Ομίλου, κ. Οδυσσέας Παναγιωτίδης, μαζί με το Δήμαρχο του Δήμου Θερμαϊκού, κ. Γιάννη Αλεξανδρή και τον Πρόεδρο του Κέντρου Αθλητισμού και Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Θερμαϊκού, κ. Γιάννη Βασιλειάδη. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Δήμαρχος Μηχανιώνας, κ. Γιάννης Μαυρομάτης.
Τα έργα αξιολόγησε τριμελής Επιτροπή Αξιολόγησης, αποτελούμενη από την κ. Θέλμα Βαγιανού-Παπαδοπούλου, γνωστή στο κοινό της Θεσσαλονίκης μεταξύ άλλων για την πολυετή δράση της στη διοργάνωση εκθέσεων έργων τέχνης για την Εταιρεία Σπαστικών Παιδιών Βορείου Ελλάδος και τους καταξιωμένους ζωγράφους Μαίρη Κυριαζοπούλου και Χρίστο Μούρτζιο, που έργα τους βρίσκονται σε πολλές δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι δύο πρώτες παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και ανέλυσαν το γενικό πνεύμα και τα κριτήρια βάσει των οποίων έγινε η επιλογή.
Σύμφωνα με αυτά καθοριστική κατά την επιλογή των έργων υπήρξε η αναζήτηση του παιδικού αυθορμητισμού, της ζωγραφικότητας και της φρεσκάδας, της πηγαίας έμπνευσης και όχι της καθοδηγούμενης, της παιδικής ακατέργαστης φαντασίας και της ζωντάνιας, αφού, όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά η κ. Κυριαζοπούλου, «από τις μικρές ηλικίες των παιδιών είναι που μαθαίνουμε κι εμείς οι μεγάλοι».
Το πρώτο βραβείο κέρδισε ο Μύρων Γιαννάκης, 8,5 ετών, μαθητής του 4ου Δημοτικού Σχολείου Περαίας και αθλητής του Ν.Ο.Α.Θ.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 21 Ιουνίου 2010.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα