Ψήφισμα για την αύξηση των εισιτηρίου ΟΑΣΘ

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμης εγκρίθηκε ομόφωνα ψήφισμα για την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ.
Το παρόν κοινοποιήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, τους Προέδρους ΣΑΣΘ και ΟΑΣΘ… κκ. Παπαιωάννου και Στεφανίδη, τον περιφερειάρχη Κεντ. Μακεδονίας, τους ΟΤΑ Ν.Θεσ/νίκης, καθώς και τους Βουλευτές Ν. Θεσ/νίκης.

To ψήφισμα:

Το δημοτικό συμβούλιο Θέρμης εκφράζει την αντίθεσή του και τη πλήρη διαφωνία του με την αύξηση των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ.

Οι αυξήσεις των εισιτηρίων, οι οποίες ανέρχονται από 33% και 50% στην απλή μετεπιβίβαση και εκτιμώνται έως 140% για τη μετεπιβίβαση από την ανατολική περιαστική Θεσσαλονίκη προς δυτικές συνοικίες, βιομηχανική ζώνη και ΑΤΕΙΘ, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την έντονη οικονομική κρίση, την αύξηση της ανεργίας και τη μείωση των εισοδημάτων των νοικοκυριών.
Πλήττουν δε ιδιαίτερα τους εργαζόμενους, τους νέους, τους φοιτητές και σπουδαστές, και βέβαια τους ανέργους και όλες τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες που κινδυνεύουν με κοινωνικό αποκλεισμό. Επισημαίνουμε δε ότι η αύξηση των εισιτηρίων συνιστά αντικίνητρο για τη χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς και συμβάλλει αρνητικά στο έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης.
Θεωρούμε ότι οι αστικές συγκοινωνίες αποτελούν κοινωνικό αγαθό και στις παρούσες συνθήκες δεν επιτρέπεται η αύξηση των εισιτηρίων να επιβαρύνει περισσότερο τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής Θεσσαλονίκης.
Αντίθετα θα πρέπει οι επιλογές πολιτείας, ΣΑΣΘ και ΟΑΣΘ να εξασφαλίζουν σε όλους τους πολίτες ασφαλή, αξιόπιστη και οικονομική μετακίνηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα