Υποψήφιοι Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι

Κατάλογο υποψηφίων περιφερειαρχών και δημάρχων έχει στα χέρια της η Ιπποκράτους και καλείται σε σύντομο χρονικό διάστημα να πάρει οριστικές αποφάσεις. Παράλληλα, λαμβάνουν χώρα πυρετώδεις διεργασίες και στα υπόλοιπα κόμματα για την οριστικοποίηση των υποψηφιοτήτων στους νεοσύστατους Δήμους του «Καλλικράτη».

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το ΠΑΣΟΚ διερευνά μία σειρά από στελέχη, όπως είναι ο πρόεδρος του Ε.Κ.Θ Νίκος Γιαννόπουλος, ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης, ο υφυπουργός Οικονομίας Μάρκος Μπόλαρης, ο Δημήτριος Νταντούλας, ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης Κώστας Παπαδόπουλος, ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Φλωρίδης και ο Στέφανος Φωτιάδης νυν νομάρχης στις Σέρρες.

Όσον αφορά στη Νέα Δημοκρατία ο Παναγιώτης Ψωμιάδης δεν άφησε περιθώρια για άλλες σκέψεις. Βγήκε εδώ και μέρες και ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, λέγοντας εκείνο το φοβερό: «Είμαι υποψήφιος του λαού κι όχι της Ν.Δ».

Δήμος Θέρμης

Στο Δήμο Θέρμης για το ΠΑΣΟΚ τα πράγματα είναι περίπου ξεκαθαρισμένα. Ο δήμαρχος Θέρμης Θ. Παπαδόπουλος έχοντας την υποστήριξη του δημάρχου Μίκρας Θ. Γκουστίλη, του πρώην δημάρχου Βασιλικών Α. Τσολάκη, αλλά και αρκετών στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή, δεν φαίνεται να έχει ιδιαίτερο πρόβλημα στην κατάρτιση του συνδυασμού. Το αντίθετο μάλιστα. Προσπαθεί με επαφές που έχει με το Συνασπισμό και με ένα μεγάλο κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας, να φτιάξει ένα σχήμα περισσότερο υπερκομματικό. Επίσης, στις σκέψεις του κ. Παπαδόπουλου είναι να παρουσιάσει ανανεωμένο ψηφοδέλτιο με «φρέσκα» πρόσωπα. Η τελευταία εξέλιξη είναι αυτή του πρώην δημάρχου Μίκρας Ν. Πανέρη, ο οποίος δήλωσε απερίφραστα ότι επιθυμεί να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο, δημιουργώντας προβλήματα στους παλιούς συνεργάτες του, που κατά κύριο λόγο ανήκουν στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας.
Στο αντίπαλο στρατόπεδο, της Νέας Δημοκρατίας επικρατεί σκεπτικισμός όσον αφορά τον νέο «Καλλικράτειο» Δήμο. Μέχρι στιγμής δύο είναι τα πρόσωπα που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους. Ο δήμαρχος Βασιλικών Χ. Βαγγέλης και ο συνδικαλιστής Π. Οφθαλμίδης. Πολλά είναι όμως τα στελέχη της Ν.Δ που ψάχνουν μία πρόταση με τη δυνατότητα να αντιπαλέψει το δήμαρχο Θέρμης.

Δήμος Θερμαϊκού

Στο δήμο Θερμαϊκού από την άλλη, το αυτοδιοικητικό «θερμόμετρο» ανεβαίνει σιγά σιγά στα ύψη. Μέχρι στιγμής οι τρεις δήμαρχοι, Θερμαϊκού Γ. Αλεξανδρής, Μηχανιώνας Γ. Μαυρομάτης και Επανομής Α. Οικονομίδης έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να είναι υποψήφιοι. Αλλά, μόνον ο κ. Αλεξανδρής φάινεται ότι έχει πάρει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και προχωρά στις επαφές για την κατάρτιση του συνδυασμού. Ο κ. Μαυρομάτης υπέβαλε αίτηση στο ΠΑΣΟΚ για να λάβει το χρίσμα, όμως έχουν καταγραφεί πολλές αντιδράσεις από πολίτες της Μηχανιώνας και όχι μόνο. Ο κ. Οικονομίδης έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του για τις επικείμενες εκλογές, αλλά δεν το συγκεκριμενοποίησε.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, και οι τρεις εν ενεργεία δήμαρχοι, είναι αντιμέτωποι με πολλά και καθημερινά προβλήματα στους δήμους τους που επιζητούν λύση, πράγμα που ενδεχομένως θα έχει κόστος στις εκλογές του Νοεμβρίου.
Επίσης, στη διαδικασία επιλογής υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ συμμετέχουν ο πρώην δήμαρχος Μηχανιώνας Κ. Κούτουκας, ο πρώην δήμαρχος Θερμαϊκού Α. Ματζάρης και ο δημοτικός σύμβουλος Επανομής Θ. Μπαλασάς.

Ερωτηματικό αποτελεί η διεκδίκηση του Δήμου -παρόλο που αρκετοί είναι αυτοί που το θεωρούν βέβαιο- από τον γενικό γραμματέα της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Γ. Κίρκο, ο οποίος είναι μέσα στα πλάνα του ΠΑΣΟΚ.
Τέλος, υπάρχει μία σειρά αυτοδιοικητικών στελεχών, οι οποίοι φιλοδοξούν να παίξουν ρόλο και αυτή τη φορά. Ανάμεσά τους συγκαταλέγονται οι δημοτικοί σύμβουλοι Επανομής Α. Καζάκης, Γ. Παραδείσης, Δ. Χαλιάπας, ο δημοτικός σύμβουλος Μηχανιώνας Κ. Στεφανίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Θερμαϊκού Δ. Καπλάνης και ο κ. Παράσχου πρώην αστυνομικός που έχει εκδηλώσει την επιθυμία να είναι υποψήφιος δήμαρχος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα