Υπογράφηκε το συμβόλαιο στήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Υπογράφηκε χθες το «Συμβόλαιο Στήριξης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» μεταξύ της κυβέρνησης και εκπροσώπων όλων των παραγωγικών φορέων και του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας.
Είναι, ένα ακόμη, σημαντικό βήμα στη μάχη που έχει ξεκινήσει για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, μέσω της στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες απασχολούν το 87% του εργατικού δυναμικού. Στόχος του Συμβολαίου είναι η αύξηση της ποιοτικής παραγωγής και της ανταγωνιστικότητας των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο αυτό, η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Λούκα Κατσέλη ανακοίνωσε:

– Tη σύσταση Ταμείου Επιχειρηματικότητας, με ίδια κεφάλαια ύψους 460 εκατ. ευρώ που θα προέρχονται στο σύνολό τους από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητας του ΕΣΠΑ 2007-2013. Το Ταμείο Επιχειρηματικότητας στοχεύει στη χρηματοδότηση επενδύσεων συνολικού ύψους 1,7 δισεκ. ευρώ στα επόμενα τρία χρόνια. Μεσοπρόθεσμα το νέο αυτό Ταμείο Επιχειρηματικότητας από απλό εργαλείο διαχείρισης ΕΣΠΑ 2007-2013 θα γίνει ένα πλήρες και νέο χρηματοδοτικό σχήμα.
– Την ενεργοποίηση του χρηματοδοτικού εργαλείου JEREMIE, προϋπολογισμού 290 εκατ. ευρώ. Βασικός στόχος του JEREMIE είναι η ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων μέσω των Διαρθρωτικών Ταμείων με τη χρήση επιστρεπτέων ενισχύσεων (δάνεια, εγγυήσεις, συμμετοχές σε επιχειρηματικά κεφάλαια κ.λπ.). Το Επενδυτικό Συμβούλιο του JEREMIE έχει ήδη συσταθεί και συνεδριάσει και βρισκετε στο στάδιο της επιλογής των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που θα διαθέσουν το πρώτο προϊόν για δάνεια επιμερισμού κινδύνου, δηλαδή χαμηλότοκα δάνεια.
– Το σχεδιασμό πρόσθετων προγραμμάτων επιχορηγήσεων για το 2010-2011 ύψους 300 εκατ. ευρώ από τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας για τη στήριξη της εξωστρέφειας, της υγιούς επιχειρηματικότητας και των πράσινων δράσεων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα