Το χρονοδιάγραμμα άρσης των μέτρων

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ( 28/4) ο πρωθυπουργός:
 Καταργούνται τα SMS από τη Δευτέρα 4/5 – Τα μαγαζιά ανοιγουν σταδιακά, από 4/5 – Ξεκινάει 11/5 η Γ’ Λυκείου, 18/5 Γυμνάσια και Λυκεία – Ισως και τα δημοτικά από 1η Ιουνίου – Διαβάστε αναλυτικά για όλα τα μέτρα – Τι ειπώθηκε από υπουργούς για την άρση των μέτρων ανά τομέα
– Το υπόλοιπο λιανεμπόριο θα επανεκκινήσει την Δευτέρα 11 Μαΐου
– Τα εμπορικά κέντρα θα ανοίξουν την 1η Ιουνίου. Σε όλα τα καταστήματα, βεβαίως, θα ισχύουν όροι που θα περιορίζουν την πυκνότητα των επισκεπτών
– Από τις 4 Μαΐου οι εκκλησίες θα είναι ανοιχτές για ατομική λατρεία. Και από την Κυριακή 17 Μαΐου οι πιστοί θα μπορούν να συμμετέχουν και στη Θεία Λειτουργία και στις υπόλοιπες ακολουθίες. Πάντα όμως με αυστηρούς κανόνες που θα συμφωνηθούν με την Ιερά Σύνοδο και την επιστημονική κοινότητα.
Τα σχολεία: Ξεκινάει 11/5 η Γ’ Λυκείου, 18/5 Γυμνάσια και Λυκεία – Ισως και τα δημοτικά από 1η Ιουνίου
– Τα μαθήματα της Γ’ Λυκείου θα αρχίσουν ξανά στις 11 Μαΐου. Μια εβδομάδα μετά (18 Μαϊου) θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου αλλά και το Γυμνάσιο. «Τα σχολεία, όμως, θα λειτουργήσουν με άλλους κανόνες που θα περιορίσουν -όσο αυτό είναι εφικτό- τον συγχρωτισμό. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα εξακολουθεί να υποστηρίζει παιδιά τα οποία, για ειδικούς λόγους, δεν πρέπει να έρθουν στη τάξη», όπως ειπε ο Κυρ. Μητσοτάκης.
 Δημοτικά και νηπιαγωγεία παραμένουν κλειστά. Ενδέχεται να ανοίξουν την 1η Ιουνίου. Η Υπουργός Παιδείας θα κάνει τη ν Τετάρτη μια πιο αναλυτική ενημέρωση. 
Εστίαση και ξενοδοχεία
– Την 1η Ιουνίου ξεκινά η δραστηριότητα στον τομέα της Εστίασης, με προϋποθέσεις, που θα έχουν μέχρι τότε συμφωνηθεί. Την ίδια μέρα θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας.
– 1η Ιουνίου θα ενεργοποιηθεί και το δεύτερο κύμα εργασιών της Δικαιοσύνης.
Ιούνιο τα υπόλοιπα – Δεν θα επιτραπούν, πιθανότατα, φεστιβάλ και συναυλίες
Μέσα στον Ιούνιο, τέλος, και ανάλογα με τις εξελίξεις, θα απελευθερωθεί σταδιακά και η υπόλοιπη οικονομική δραστηριότητα. Κρίνεται απίθανο ωστόσο να επιτραπούν μέσα στο καλοκαίρι οι μεγάλες συναθροίσεις, όπως φεστιβάλ, συναυλίες ή αθλητικά γεγονότα με θεατές.

Υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας στα ΜΜΜ από εργαζόμενους και επιβατικό κοινό, ελεγχόμενη είσοδος στους σταθμούς, αύξηση της συγχνότητας των δρομολογίων από την πρώτη μέρα εφαρμογής του πλαισίου σταδιακής άρσης των περιορισμών, είναι οι κανόνες που θα ισχύουν εφεξής για τις μετακινήσεις μας, σύμφωνα με την επιμέρους ενημέρωση από τον υπ. Μεταφορών. 
Σημειώνεται, ότι σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, αποφασίστηκε η διαφοροποίηση της ώρας προσέλευσης των εργαζομένων στη δημόσια διοίκηση και κατανομή της σε τρεις ζώνες (07.00, 08.00 και 09.00 π.μ.) –

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα