Το πρώτο αιρετό περιφερειακό συμβούλιο Κ. Μακεδονίας

Οκτάωρη, με επαναληπτικές ψηφοφορίες, ήταν η παρθενική συνεδρίαση του πρώτου αιρετού περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας. Πρόεδρος του συμβουλίου εξελέγη με την πρώτη ψηφοφορία η Αθηνά Αηδονά και αντιπρόεδρος ο Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, με τη δεύτερη.

Για τη θέση του προέδρου η παράταξη Ψωμιάδη (42 σύμβουλοι) στήριξε την πρόταση του Περιφερειάρχη, ενώ η 43η ψήφος ήρθε από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Μεταξύ άλλων υπήρξαν 1 άκυρο και 24 λευκά ψηφοδέλτια. Αντιπρόεδρος εκλέχθηκε ο Μπάμπης Μπαρμπουνάκης χωρίς να στηριχθεί από τους συμβούλους της πλειοψηφίας. Συνολικά έλαβε 41 ψήφους υπέρ, ενώ υπήρξαν και 27 λευκά. Για τη θέση του γραμματέα επιλέχθηκε ο Κωνσταντίνος Μπούμπας, από το συνδυασμό του Κυριάκου Βελόπουλου, λόγω της έλλειψης υποψηφίων από την πλευρά της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Κατά την ίδια συνεδρίαση, εξελέγησαν τα δέκα τακτικά και δέκα αναπληρωματικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, της οποίας προεδρεύει ο Περιφερειάρχης Π. Ψωμιάδης και από τα οποία τα 4 προέρχονται από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.
Ο Γιάννης Κούτρας της «Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς» απείχε της ψηφοφορίας για τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο και τον γραμματέα του συμβουλίου.
* Ο Θύμιος Σώκος είναι ο κρατικός περιφερειάρχης Μακεδονίας-Θράκης και ο οποίος θα στεγαστεί στην μέχρι πρότινος έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ο κ. Σώκος από το 1995 μέχρι το 2004 διετέλεσε δήμαρχος Αγρινίου και μέχρι το 2010 νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα