Το καράβι βουλιάζει κι αυτοί… χτενίζονται

του Σπύρου Κουζινόπουλου, δημοσιογράφου-συγγραφέα

Τα νέα σκληρά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, με την κατάθεση του προϋπολογισμού του 2011, οδηγούν τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών σε ακόμη μεγαλύτερη εξαθλίωση και την κοινωνία μας σε απόγνωση. Το καράβι βουλιάζει, αλλά οι κυβερνώντες… χτενίζονται

Οι νέες αυξήσεις στον ΦΠΑ για το σύνολο των προϊόντων ευρείας κατανάλωσης και κυρίως τα τρόφιμα και τα άλλα είδη πρώτης ανάγκης, τα νέα φορομπηχτικά μέτρα στο πετρέλαιο θέρμανσης, στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, στη ΔΕΗ και στα εισιτήρια, οδηγούν τους συμπατριώτες μας στα όρια της έκρηξης.
Από την άλλη, έχουμε τις νέες δραστικές περικοπές σε Υγεία, δημόσια εκπαίδευση και τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ με την απαλλαγή των μεγάλων επιχειρήσεων από τις όποιες εισφορές τους, βάζουν σε άμεσο κίνδυνο την καταβολή των συντάξεων και τη στοιχειώδη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων.
Μετά και τη νέα αυτή λαίλαπα μέτρων, που θα επιφέρει νέο πλήγμα στην αγοραστική δύναμη των χαμηλόμισθων και των συνταξιούχων, ακούγεται ως κοροϊδία τουλάχιστον η διαβεβαίωση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου ότι δεν θα υπάρξει νέα περικοπή στους μισθούς και τις συντάξεις. Η καταλήστευση των πολιτών γίνεται πλέον στα «μουλωχτά» με αυξήσεις και μέτρα που οδηγούν σε νέα αφαίμαξη.
Ας το πάρουν είδηση οι κυβερνώντες: Η οργή και η αγανάκτηση του κόσμου, έφτασε σε τέτοια επίπεδα, ώστε να είναι πλέον καζάνι έτοιμο να εκραγεί. Πολύ περισσότερο όταν διαπιστώνει ότι οι θυσίες του, όχι μόνο δεν πιάνουν τόπο, αλλά σπαταλιούνται ασύστολα σε στρατιές συμβούλων και παρατρεχάμενων. Ώρα να συνέλθουν πριν να είναι πολύ αργά. Πριν η οργή γίνει ποτάμι ανεξέλεγκτο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα