Το ΒΕΘ ζητά παράταση για τη ρύθµιση των ληξιπρόθεσµων οφειλών

Νέα παράταση για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, προκειμένου οι ΜµΕ να ενταχθούν στα προγράµµατα του Ταµείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ), ζητά το Βιοτεχνικό Επιµελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) µε επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονοµικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Οικονοµίας,Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη. Σηµειώνεται ότι το πρόγραμμα έληξε στις 30 Ιουνίου.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή «η προκήρυξη του προγράµµατος ΤΕΜΠΜΕ για κάλυψη φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων σχεδιάστηκε για να βοηθήσει τις µικρές και πολύ µικρές επιχειρήσεις να ρυθµίσουν τις φορολογικές και ασφαλιστικές τους ληξιπρόθεσµες οφειλές». Ωστόσο όπως επισηµαίνεται «λόγω καθυστέρησης υλοποίησης του εν λόγω προγράµµατος από τις περισσότερες τράπεζες, το σύνολο των µελών µας στερείται της δυνατότητας ρύθµισης ληξιπρόθεσµων οφειλών».
Το ΒΕΘ εκτιµά ότι η παράταση θα λειτουργήσει θετικά για τις επιχειρήσεις, που αντιµετωπίζουν σειρά προβληµάτων τα οποία εντείνονται από την υποτονική κίνηση στην αγορά και την έλλειψη ρευστότητας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα