Τεράστια οικονομικά προβλήματα στους νέους δήμους της Θεσσαλονίκης

Επερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής της Β’ Θεσσαλονίκης Θ. Καράογλου προς τον Υπουργό Εσωτερικών για την προβλήματα των δήμων της Θεσσαλονίκης.
«Πρεμιέρα με πλήθος οικονομικών προβλημάτων, χρεών και διοικητικών δυσλειτουργιών έκαναν οι νέοι Καλλικρατικοί δήμοι της Θεσσαλονίκης. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι δήμοι και οι τοπικοί άρχοντες, είναι σημαντικά και δυσχεραίνουν την ομαλή λειτουργία των νέων δήμων.
Ελλείψεις σε προσωπικό, ελλείμματα και χρέη είναι μερικά μόνο από αυτά που αντιμετωπίζουν από τις αρχές του νέου έτους. Η έλλειψη κονδυλίων δημιουργεί προβλήματα ακόμη και στη μισθοδοσία του προσωπικού των δήμων. Σε αυτό έρχεται να προστεθεί και η περικοπή, από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, κατά 30-36% των θεσμοθετημένων πόρων της αυτοδιοίκησης.
Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, είναι όχι μόνο να μην υλοποιούνται αναπτυξιακά έργα στους δήμους, αλλά να δημιουργούνται σοβαρότερα προβλήματα λειτουργικής φύσεως, τα οποία επιβαρύνουν τη ζωή των δημοτών. Δυστυχώς, η Τοπική Αυτοδιοίκηση περνά μια από τις κρισιμότερες φάσεις, μη συνεπικουρούμενη από την Κυβέρνηση, η οποία απαντά με περικοπές και περιστολή κονδυλίων στους δήμους. Για άλλη μια φορά αποκαλύπτεται η προχειρότητα και η ανευθυνότητα, που χαρακτηρίζει το αρμόδιο Υπουργείο, την οποία πληρώνουν οι δήμοι και οι πολίτες.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης:

– Με ποιους τρόπους προτίθεται το αρμόδιο Υπουργείο να στηρίξει τους νέους Καλλικρατικούς δήμους στο νομό Θεσσαλονίκης, έτσι ώστε να συνεχίσουν την ομαλή λειτουργία τους, υπηρετώντας τους πολίτες»;

Ορίζοντας: Δεν συμπεριλάβατε στην επερώτησή σας, κ. Βουλευτά, το πρόβλημα του φίλου σας, πρώην δήμαρχου Ν. Μηχανιώνας κ. Μαυρομάτη.
Δεν θα ήταν κακό να συμβουλεύατε τον Υπουργό για μια μικρή …παρέμβαση στο δικαστήριο!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα