Τα σκάνδαλα Λεούδη και οι επιπτώσεις στη ΝΔ

Συναγερμό στη Ν.Δ. έχει προκαλέσει το πόρισμα κόλαφος της ΕΔΕ, η οποία διενεργήθηκε κατόπιν εντολής του νυν περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γ. Κίρκου και πλέον έχει στα χέρια του ο εισαγγελέας Κοζάνης και αφορά στα έργα και τις ημέρες του Ανδρέα Λεούδη, πρώην γενικού γραμματέα της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και κουμπάρου του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή.

Αναλυτικό ρεπορτάζ για την υπόθεση Λεούδη που αφορά την κατασπατάληση δημοσίου χρήματος μπορείτε να διαβάσετε στο άρθρο της 6ης Ιουλίου 2010.
Στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται και ο νομάρχης Κοζάνης, Γιώργος Δακής, ο οποίος είναι ο εκλεκτός της Ρηγίλλης για τη θέση του υποψήφιου περιφερειάρχη της ΝΔ. Μετά την εξέλιξη αυτή ο νομάρχης Κοζάνης καταποντίζεται στις μετρήσεις της κοινής γνώμης με αποτέλεσμα η ΝΔ να κινδυνεύει να χάσει οριστικά την περιφέρεια που θεωρούνταν διεκδικήσιμη.
Χαρακτηριστική είναι η θέση του βουλευτή της ΝΔ Κοζάνης, Γιώργου Κασαπίδη, που ζητά την απομάκρυνση του Α. Λεούδη από το κόμμα:«Εδώ δεν μιλάμε για σκιές αλλά για χειροπιαστά πράγματα που πέφτουν και σε πλακώνουν. Δεν θα απολογούμαστε εμείς για το παρελθόν ανθρώπων που θέλησαν να μπουν στη ΝΔ για ίδιο άφελος», δήλωσε ο ίδιος λίγες μέρες πριν.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καστοριάς και νυν νομαρχιακός σύμβουλος Αχιλλέας Ευαγγέλου, ζήτησε την αποπομπή του πρώην περιφερειάρχη από το κόμμα. «Τα λέγαμε όλοι αυτά, όλοι τα βλέπαμε, όλοι τα ακούγαμε, τα είχαμε μεταφέρει εκεί όπου έπρεπε, οι μόνοι που δεν είχαν καταλάβει ήταν η Ρηγίλλης και ο Ζαγορίτης», δήλωσε.
Την ίδια ώρα ενοχλημένος φαίνεται να είναι ο γραμματέας της ΝΔ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος επιχειρώντας να αποσοβήσει περαιτέρω τριγμούς τόνισε ότι «δεν είμαι υποχρεωμένος να σχολιάζω εισαγγελικές παρεμβάσεις και δημοσιεύματα. Δεν πρόκειται για κομματική υπόθεση και συνεπώς δεν με αφορά.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα