Τα νέα πρόσωπα στο δήμο Θεσσαλονίκης

Έπειτα από 24 χρόνια ο δήμος Θεσσαλονίκης άλλαξε σελίδα: Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος Παρέδωσε τη σκυτάλη στον Γιάννη Μπουτάρη. Σε κλίμα συναίνεσης πραγματοποιήθηκε και η εκλογή του νέου προεδρείου. Νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου εξελέγη ο στενός συνεργάτης του νέου δημάρχου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ενώ αντιπρόεδρος από την παράταξη του Κώστα Γκιουλέκα ο πρώην αντιδήμαρχος Χάρης Αηδονόπουλος.

Νέα γραμματέας από την ελάσσονα αντιπολίτευση αναδείχθηκε ομόφωνα με 44 ψήφους η δημοτική σύμβουλος της παράταξης του Στέλιου Παπαθεμελή, Ελένη Τζιούτζια. Ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος και ο Μιχάλης Κωνσταντινίδης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ψήφισαν λευκό υποστηρίζοντας ότι «ο ρόλος των υπολοίπων μελών του προεδρείου πλην του προέδρου είναι καθαρά διακοσμητικός». Στην ομιλία του αμέσως μετά την εκλογή του ο κ. Αβραμόπουλος εξέφρασε την ευχή το πνεύμα συναίνεσης να επικρατήσει και καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του δημοτικού συμβουλίου και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «στα μείζονα και τα σημαντικά θα είμαστε όλοι μαζί». Μάλιστα, το νέο δημοτικό συμβούλιο έκανε ομόφωνα αποδεκτή την πρόταση του νέου προέδρου οι συνεδριάσεις να γίνονται ημέρα Δευτέρα, στις 4 το απόγευμα ενώ προτάθηκε να κατατεθούν προτάσεις από τις παρατάξεις για τη δημοκρατικότερη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, ενόψει και της σύστασης του νέου κανονισμού λειτουργίας.

Οι επιτροπές Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής
Στην 11μελή Οικονομική επιτροπή εξελέγησαν ομόφωνα οι: Λάζαρος Ζαχαριάδης, Γιώργος Αρβανίτης, Μαρία Σταυρίδου, Πέτρος Λεκάκης, Χρήστος Ελευθεριάδης και Λευτέρης Κιοσέογλου από την πλειοψηφία και Πολυξένη Δρίτσα, Κώστας Καζαντζίδης, Μιχάλης Κωνσταντινίδης και Μάκης Στεργίου από την αντιπολίτευση. Επικεφαλής είναι ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Χασδάι Καπόν. Αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν οι Γεώργιος Γεράκης, Θεοδώρα Λιψιστινού, Στεφανία Τανιμανίδου, Θεόφιλος Πατέλης, Άννα Ευθυμίου και Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.
Και στην 11μελή επιτροπή Ποιότητας Ζωής εξελέγησαν ομόφωνα οι: Άννα Αγγελίδου-Πολυχρονιάδου, Δήμητρα Αγκαθίδου, Γεώργιος Δημαρέλος, Γιώργος Γεράκης, Θανάσης Παπάς, Θεμιστοκλής Σεβαστιάδης από την πλειοψηφία και Βασίλης Γάκης, Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος, Σωτήρης Ζαριανόπουλος και Χρήστος Μάτης από την αντιπολίτευση. Επικεφαλής είναι ο αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού Ανδρέας Κουράκης. Αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν οι Στέλιος Κανάκης, Αντώνης Καρούμπης, Έλλη Χρυσίδου, Γιώργος Ασπασίδης, Ανθή Σαλαγκούδη και Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα