Τα διλήμματα της Κυριακής

Δύο ημέρες απέμειναν για την εκλογή του νέου Δημάρχου Θερμαϊκού. Αν επιχείρησουμε να κάνουμε μία αποτίμηση των αποτελεσμάτων της πρώτης Κυριακής, θα διαπιστώσουμε ότι οι έξι υποψήφιοι συνδυασμοί συγκέντρωσανποσοστά που ήταν αναμενόμενα.

Ο “Καποδιστριακός” Δήμος Θερμαϊκού είχε δύο συνδυασμούς. Αυτόν του κ. Αλεξανδρή και αυτόν του κ. Παράσχου. Τα ποσοστά του δεύτερου δεν ήταν ικανά να τον επιτρέψουν να ελπίζει για κάτι καλύτερο. Ο κ. Αλεξανδρής από την άλλη, είχε ικανοποιητικό ποσοστό την πρώτη Κυριακή και ελπίζει ότι στη δεύτερη θα πάει καλύτερα, παρόλο που ο κ. Παράσχος έχει πάρει θέση υπέρ του κ. Μαυρομάτη. Ωστόσο, αρκετοί υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοί με το συνδυασμό του κ .Παράσχου δεν κάνουν αποδεκτή αυτή την επιλογή. Για τους γνώστες της κατάστασης ήταν αναμενόμενη αυτή η απόφαση προσχώρησης…

 Από την άλλη, στον πρώην Δήμο Μηχανιώνας ο κ. Μαυρομάτης, παρότι δήμαρχος επί οκτώ χρόνια, δεν μπόρεσε να βελτιώσει τα ποσοστά του, διότι οι αντίπαλοί του και υποψήφιοι με τον κ. Αλεξανδρή, κύριοι Κούτουκας και Στεφανίδης συγκέντρωσαν υψηλά ποσοστά. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο συνδυασμός του κ. Μαυρομάτη έχει πιάσει “οροφή”, διότι πληθαίνουν οι φωνές που του καταλογίζουν ότι μέχρι σήμερα δεν μπόρεσε να δώσει πειστικές εξηγήσεις σε ζητήματα κακοδιαχείρισης του Δήμου.
Επιπλέον, η κοινωνία της Επανομής την πρώτη Κυριακή ψήφισε ανοιχτά χωρίς “παρωπίδες”, παρόλο που δύο συνδυασμοί προέρχονται από εκεί. Έδωσε σχεδόν δίκαια ψήφους και στα έξι ψηφοδέλτια και απέδειξε ότι είναι μία ανοιχτή κοινωνία χωρίς τοπικιστικές τάσεις. Όσον αφορά τα αποτελέσματα των συνδυασμών που θα αναμετρηθούν στη δεύτερη Κυριακή, ο κ. Αλεξανδρής έλαβε σημαντικά μεγαλύτερο αριθμό ψήφων έναντι του συνδυασμού του κ. Μαυρομάτη. Από ότι φαίνεται, η Επανομή είναι η εκλογική περιφέρεια- ρυθμιστής για την ανάδειξη του Δημάρχου του νέου διευρυμένου Δήμου. Μάλιστα, οι κύριοι Οικονομίδης και Παραδείσης κάλεσαν σε ψήφο κατά συνείδηση, γεγονός που περιπλέκει το σκηνικό και ανεβάζει το πολιτικό θερμόμετρο.
 Φυσικά, υπάρχουν και οι ακατανόητες(;) δηλώσεις στήριξης, που το πρωί στηρίζουν Αλεξανδρή και το μέσημέρι Μαυρομάτη!!! με αποτέλεσμα να τίθεται υπο αμφισβήτηση η αξιοπιστία προσώπων και παραγόντων.
Τέλος, την Κυριακή  ο κ. Μαυρομάτης πρέπει να πείσει τον ψηφοφόρο για την πολιτική αξιοπρέπεια και αξιοπιστία του, ενώ ο κ. Αλεξανδρής πρέπει να πείσει για την αποτελεσματικότητά του. Αυτός που θα καταφέρει να δώσει πειστικές απαντήσεις στους πολίτες, θα είναι αυτός που θα κόψει πρώτος το νήμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα