Τέλος του έτους δημοπρατείται η εξωτερική περιφερειακή

Μέχρι τις αρχές του 2011 αναμένεται να δημοπρατηθεί η εξωτερική περιφερειακή της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον υφυπουργό Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη.
Σε συνέντευξή του ο υφυπουργός τονίζει ότι «εργαζόμαστε για να προετοιμάσουμε την δημοπράτηση του πρώτου τμήματος από το ΤΙΤΑΝ μέχρι τα Κωνσταντινοπολίτικα, μέχρι το τέλος του χρόνου. Αφού οριστικοποιήσουμε την χάραξη και του δεύτερου τμήματος στη περιοχή της Θέρμης και ολοκληρώσουμε τις μελέτες, θα επιδιώξουμε την δημοπράτησή του μέσα στο 2011, αν δεν υπάρξουν νέες ενστάσεις».

Όπως είπε ο κ. Μαγκριώτης, μόνο ένα μικρό μέρος των αναγκαίων πόρων για την κατασκευή της έχει διασφαλιστεί μέχρι τώρα από το ΕΣΠΑ. «Υπήρξαν πολλές αντιδράσεις από τους κατοίκους της ανατολικής πλευράς, λόγω της αρχικής χάραξής της. Ανοίξαμε τον Δεκέμβρη ένα νέο κύκλο διαβούλευσης και είμαστε στη φάση των οριστικών αποφάσεων, πρέπει όμως να βοηθήσουν όλοι στην κατασκευή τόσο σημαντικών έργων», τόνισε ο κ. Μαγκριώτης, αναφερόμενος στις αντιδράσεις των κατοίκων της Θέρμης, για να συμπληρώσει:
«Είναι πάγια επιλογή μας η συνεργασία με τους τοπικούς φορείς μιας περιοχής. Η γνώση των αναγκών μιας περιοχής και η σχέση τους με τους κατοίκους της, είναι άμεση. Γι’ αυτό πάντα αναζητούμε και λαμβάνουμε υπόψη τα όσα έχουν να προτείνουν. Θεωρώ λογικές τις προτάσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των κατοίκων της περιοχής για την ενιαία χάραξη της Εξωτερικής Περιφερειακής. Τα θέματα αυτά σύντομα θα τα συζητήσουμε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, υπουργείο, Περιφέρεια, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, για να πάρουμε τις οριστικές αποφάσεις. Οι λύσεις που θέλουμε να δώσουμε, θα είναι περιβαλλοντικά αποδεκτές και θα έχουν χρησιμότητα με χρονικό ορίζοντα τις επόμενες δεκαετίες. Δεν πιστεύουμε στις πρόχειρες, στις στιγμιαίες και αποσπασματικές λύσεις. Πρέπει όμως να γνωρίζουν όλοι, ότι οι αλλαγές αυτές θα ανεβάσουν ακόμη περισσότερο το ήδη υψηλό κόστος».

Τι λέει η εταιρεία
Σύμφωνα με τον νέο πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της «Εγνατία Οδός ΑΕ», Τάσο Μουρατίδη, για την κατασκευή της εξωτερικής περιφερειακής οδού της Θεσσαλονίκης, που αποτελεί το μεγαλύτερο από τα έργα που πρόκειται να προωθήσει φέτος η «Εγνατία Οδός ΑΕ», είναι εγγεγραμμένα στο ΕΣΠΑ 300 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα πάντοτε με τον ίδιο, για το σύνολο και των τριών τμημάτων του έργου, από το “Τιτάν” μέχρι τα Κωνσταντινουπολίτικα, από τα Κωνσταντινουπολίτικα μέχρι τη Θέρμη και το αεροδρόμιο “Μακεδονία” και από τη Θέρμη μέχρι το Σχολάρι, απαιτούνται περί το 1,5 δισ. ευρώ συν ΦΠΑ, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι απαλλοτριώσεις, οι οποίες εκτιμώνται μεταξύ των 200 και των 300 εκατ. ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα