Σύσκεψη φορέων για τον συντονισμό των συγκοινωνιακών έργων

Η τρίτη σύσκεψη φορέων της Θεσσαλονίκης για τον συντονισμό και την προώθηση των συγκοινωνιακών έργων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της εταιρείας «Εγνατία Οδός Α.Ε.».


Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χ. Τσιόκας, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων Γ. Οικονομίδης, ο Γενικός Γραμματέας Συγχρηματοδοτούμενων Δημοσίων Έργων Σ. Λαμπρόπουλος, η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας Μ. Λιονή, η Προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Π.Κ.Μ. Α. Ωραιοπούλου, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης Π. Σταθακόπουλος, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης Π. Παπαϊωάννου, ο Πρόεδρος της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» Α. Μουρατίδης, ο Αντιπρόεδρος της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» Γ. Τσακλίδης, ο Διευθυντής του Μετρό Θεσσαλονίκης Γ. Κωνσταντινίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Στη σύσκεψη έγινε η τελική αξιολόγηση των προβλημάτων των έργων που είναι σε εξέλιξη, όπως του Μετρό, της Εσωτερικής και Εξωτερικής Περιφερειακής, των αστικών αναπλάσεων κ.τ.λ. και συμφωνήθηκαν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για την επίλυση των προβλημάτων.
Επίσης αναφέρθηκαν οι προτάσεις του κάθε φορέα ξεχωριστά για τις δικές του δράσεις, σε συνδυασμό με τις δράσεις των άλλων φορέων.
Στη σύσκεψη τονίστηκε, πως είναι αδιανόητο να συνεχίσουμε την πρακτική των αποσπασματικών έργων χωρίς ενιαίο σχεδιασμό. Σπαταλούνται πόροι, χάνεται χρόνος και τα προβλήματα οξύνονται.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το πανάκριβο ναυάγιο για τον Έλληνα φορολογούμενο πολίτη, η «Σύμβαση Παραχώρησης» για την κατασκευή της Υποθαλάσσιας Οδού.
Ο επανασχεδιασμός των συγκοινωνιακών υποδομών πρέπει να δίνει λύσεις στα σημερινά οξυμένα προβλήματα και ταυτόχρονα να προβλέπει και να καλύπτει τις εξελίξεις τουλάχιστον για τις επόμενες τρεις δεκαετίες.
Οι αλλεπάλληλες εξαγγελίες έργων, ακόμη και οι δημοπρατήσεις χωρίς ολοκληρωμένες μελέτες και πολλές φορές χωρίς διασφαλισμένους πόρους, είναι πρακτικές που ανήκουν οριστικά στο παρελθόν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα