Σύσκεψη για την ασφάλεια στις αστικές συγκοινωνίες

Μέτρα για την καλύτερη λειτουργία των λεωφορειολωρίδων στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, αλλά και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους μετακινούμενους με αστικά λεωφορεία, συζητήθηκαν σε σύσκεψη υπό τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Σπύρο Βούγια, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Μέγαρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης (ΓΑΔΘ).


Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλονίκης, υποστράτηγος Δημήτρης Παπαδόπουλος, ο διευθυντής Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Γιώργος Θάνογλου και οι διοικήσεις του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών (ΟΑΣΘ) και του Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΣΑΣΘ) αποφασίστηκαν, μεταξύ άλλων, η αύξηση του αριθμού νέων ψηφιακών καμερών και αναδιάταξη της χωροθέτησής τους, ο στοχευμένος έλεγχος από τα περιπολικά και τη δίκυκλη αστυνομία, των αυτοκινήτων που κινούνται στις λεωφορειολωρίδες, η άμεση επικοινωνία του οδηγού με την Άμεση Δράση, μέσω του τηλεματικού τηλεφωνικού κέντρου του ΟΑΣΘ, για γρήγορη επέμβαση σε περιπτώσεις ληστείας και γενικότερα σε θέματα ασφάλειας των επιβατών, εμφανής παρουσία της αστυνομίας στους εξής σταθμούς μετεπιβίβασης: ΙΚΕΑ, ΚΤΕΛ, Σιδηροδρομικός Σταθμός, Σιντριβάνι και σε άλλες βασικές στάσεις και η αστυνόμευση εντός των λεωφορείων από την ΕΛ.ΑΣ με πολιτική περιβολή.
“Όπως διαπιστώνεται, ένα από τα παράπλευρα οφέλη της κρίσης είναι η θετική επαναξιολόγηση και εμπιστοσύνη που δείχνει ο κόσμος στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Αναγκαία προϋπόθεση, όμως, γι’ αυτό είναι η αξιοπιστία των μετακινήσεων και η ασφάλεια μέσα σ’ αυτά” δήλωσε μετά το τέλος της σύσκεψης ο κ. Βούγιας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα