Συζήτηση των προγραμματικών θέσεων της παράταξης «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» στο Πλαγιάρι

«Στόχος του “Καλλικράτη” είναι οι υπηρεσίες να έρθουν όσο πιο κοντά γίνεται στον πολίτη και οι κάτοικοι της περιοχής περιμένουν από εμάς καλύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση», δήλωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος του νέου Δήμου Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος κατά την παρουσίαση των προγραμματικών θέσεων της Δημοτικής Παράταξης «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ», που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010, στο Πλαγιάρι.

Ο Θ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι προτεραιότητα της «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» είναι η ισόρροπη ανάπτυξη και των 17 οικισμών του νέου Δήμου και η ισότιμη πρόσβαση όλων των κατοίκων της περιοχής στα κοινωνικά αγαθά.
Στο πλαίσιο της συζήτησης με τους κατοίκους, έγινε αναφορά σε ζητήματα που αφορούν στο Δ.Δ Πλαγιαρίου.
• Ο Θ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι με την αναθεώρηση του ΓΠΣ που δρομολογείται, θα δοθούν ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα που παρατηρούνται με τις χρήσεις γης, καθώς θα διορθωθούν λάθη και θα καθοριστούν συγκεκριμένοι χώροι για κοινωφελείς υποδομές.
• Αναφερόμενος στο πρόβλημα της μετακίνησης των κατοίκων – καθώς το Πλαγιάρι δεν συνδέεται με τα άλλα τρία διαμερίσματα του Δήμου (Τρίλοφο, Καρδία, Κ. Σχολάρι) με αστική συγκοινωνία, σημείωσε ότι στο πλαίσιο του νέου Δήμου θα ασκηθούν πιέσεις στον ΟΑΣΘ για την εξεύρεση λύσης.
• Επεσήμανε ότι μετά την ολοκλήρωση των συνδέσεων των σπιτιών με το δίκτυο αποχέτευσης, θα προχωρήσουν οι ασφαλτοστρώσεις όλων των δρόμων που έχουν υποστεί φθορές λόγω των εργασιών, σημειώνοντας ότι ο νέος Δήμος Θέρμης θα αναλάβει να πραγματοποιήσει με ίδιους πόρους τις συνδέσεις.
• Στο ΕΣΠΑ έχει ενταχθεί η κατασκευή του νέου Δημοτικού Σχολείο Πλαγιαρίου, ενώ όσον αφορά στην κατασκευή Γυμνασίου και Λυκείου, ο Θ. Παπαδόπουλος υπογράμμισε ότι θα πρέπει να οριστούν οι σχετικοί χώροι με την αναθεώρηση του ΓΠΣ, ενώ στο μεταξύ θα πραγματοποιηθούν οι απαιτούμενες μελέτες κατασκευής.
• Ο ίδιος σημείωσε ότι με την αναθεώρηση του ΓΠΣ θα δοθεί λύση και στο ζήτημα της μεταφοράς του Δημοτικού Γηπέδου Ποδοσφαίρου, καθώς και σε αυτό της ανταλλαγής των αποθηκών του Συνεταιρισμού, που σήμερα έχουν παραχωρηθεί στο Δήμο, προκειμένου να φιλοξενήσουν ποικίλα καλλιτεχνικά και αθλητικά τμήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα