Στα δικαστήρια η ΤΕΔΚ Θεσσαλονίκης για τους παρακρατηθέντες πόρους

Σε δικαστική διεκδίκηση των παρακρατηθέντων θεσμοθετημένων πόρων για το έτος 2010 προχωρά η ΤΕΔΚ Νομού Θεσσαλονίκης, όπως επαναβεβαιώθηκε ομόφωνα στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Πρόκειται για τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ), τη Σ.Α.Τ.Α. (Συλλογική Απόφαση Τοπικής Αυτοδιοίκησης), το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «Θησέας», το φόρο Ζύθου και το τέλος διαφήμισης.

Η παρακράτηση από την πλευρά της κεντρικής εξουσίας των θεσμοθετημένων πόρων των Δήμων φθάνει το 40% και μόνο για το νομό Θεσσαλονίκης για το 2010 υπολογίζεται στα 50 εκ. ευρώ.
Ενδεικτικά, οι παρακρατηθέντες πόροι για το Δήμο Θεσσαλονίκης φτάνουν τα 30 εκ. ευρώ και για το Δήμο Αμπελοκήπων τα 3,5 εκ. ευρώ, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση, οι δήμαρχοι κ.κ. Βασ. Παπαγεωργόπουλος και Λάζαρος Κυρίζογλου.
Η Τ.Ε.Δ.Κ. θα διεκδικήσει δικαστικά και τους μη αποδοθέντες πόρους από τον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης στους Δήμους. Υπενθυμίζεται ότι ο Ο.Λ.Α.Θ. υποχρεούται να καταβάλει μέρος των εσόδων του για την καθαριότητα των περιοχών στις οποίες φιλοξενούνται οι Λαϊκές Αγορές.
Το Δ.Σ. στη σημερινή συνεδρίαση ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, τον οικονομικό απολογισμό του 2009. Σε ψήφισμά του το Δ.Σ. εξέφρασε την οδύνη του για το θάνατο του Νίκου Γιαννόπουλου, ενός δυναμικού αγωνιστή τόσο του συνδικαλιστικού κινήματος όσο και της Αυτοδιοίκησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα