Σε δύο μέρες πρέπει οι υποψήφιοι να γραφτούν στη «Διαφάνεια»

Στις 23 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία του υπουργείου Εσωτερικών για την εγγραφή των υποψηφίων αιρετών στην ηλεκτρονική πύλη «Διαφάνεια» και την καταχώρηση των εσόδων, των δαπανών και των πληρωμών τους. Οι υποψήφιοι μπορούν ακόμη να αναρτήσουν και τις λίστες με τους υποψήφιους του συνδυασμού τους.

Η ηλεκτρονική πύλη «Διαφάνεια» ξεκίνησε τη λειτουργία της στις 7 του μηνός και σύμφωνα με την εγκύκλιο (50070/3-9-2010) του ΥΠΕΣ οι υποψήφιοι και οι συνδυασμοί τους είναι υποχρεωμένοι να καταχωρήσουν και να ανανεώνουν τα παρακάτω στοιχεία:
– Έσοδα
– Δαπάνες
– Πληρωμές δαπανών (εισφορές και εισιτήρια)
– Λίστες υποψηφίων
Στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις www.ypes.gr και www.ekloges.ypes.gr οι διαχειριστές των πολιτικών συνδυασμών ακολουθούν μια σειρά απλών βημάτων και καταχωρούν τα απαραίτητα στοιχεία των δημοτικών ή περιφερειακών παρατάξεων. Τα στοιχεία είναι προσβάσιμα για τον κάθε πολίτη, ο οποίος μπορεί να δει που ξόδεψε λεφτά ο εκάστοτε υποψήφιος και με ποιον τρόπο, με στόχο τη διαφάνεια στη χρηματοδότηση του προεκλογικού αγώνα.
Οι υποψήφιοι μπορούν ακόμη να καταχωρήσουν link που παραπέμπει στην ιστοσελίδα τους και έτσι έχουν μια «δωρεάν» προβολή μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα