Σέρβα γιατρός θα κάνει εγχείριση αλλαγής φύλου για να την αντιμετωπίζουν όπως τους άνδρες συναδέλφους της

serbian doctor change genre
Μια γιατρός από τη Σερβία σκοπεύει να υποβληθεί σε επέμβαση αλλαγής φύλου προκειμένου να μπορέσει να ξεπεράσει τις επιταγές της εργασιακής νομοθεσία που ορίζει ότι οι γυναίκες που εργάζονται στο δημόσιο τομέα υποχρεούνται να συνταξιοδοτούνται νωρίτερα σε σχέση με τους άνδρες.
Στη Μιριάνα Στάνοϊτσιτς, 64 ετών, ειδική στον τομέα της αποκατάστασης, πρόσφατα ζητήθηκε από τον εργοδότη της, στο νοσοκομείο Γκόρνι Μιλάνοβατς να βγει στη σύνταξη. «Ο συνομήλικος συνάδελφός μου μπορεί να συνεχίσει την εργασία του και εγώ όχι. Αποφάσισα επομένως να αλλάξω φύλο και να γίνω άνδρας προκειμένου να μπορέσω να συνεχίσω να εργάζομαι τηρώντας το νόμο» υπογράμμισε η 64χρονη σε μία δήλωση που έκανε στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Βάσει του νόμου που εγκρίθηκε τον περασμένο Ιούλιο και στοχεύει στην περιστολή των κρατικών δαπανών, οι γυναίκες δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να βγαίνουν στη σύνταξη σε ηλικία 60 ετών και 6 μηνών, ενώ η ηλικία για τη συνταξιοδότηση των ανδρών ορίζεται στα 65 έτη.
Λόγω της μεγάλης προβολής αυτής της υπόθεσης στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, το Συνταγματικό Δικαστήριο αποφάσισε να εξετάσει την υπόθεση και εάν πράγματι ο νόμος είναι μεροληπτικός. Η ισχύς της νομοθεσίας ανεστάλη εν αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα