Π. Κεν. Μακεδονίας: Νέα δεδομένα μετά την ποινική δίωξη Ψωμιάδη

Μετά τα «45αρια» στη Δικαιοσύνη και για την «αμαρτωλή» μεταφορά μαθητών 

«Βλέπει» προσπάθεια να πληγεί και επιτίθεται στην πολιτεία, γιατί «δεν πάει άλλο»!

Πηγή: www.aftodioikisi.gr

   Αλλάζει τις ισορροπίες στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος που άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης κατά του νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη για την «αμαρτωλή» υπόθεση της μεταφοράς των μαθητών.
   Η υπόθεση αφορά σε συμβάσεις του 2004 και του 2005, με την οποία καταγγέλλονταν απευθείας αναθέσεις και μισθώσεις τουριστικών λεωφορείων για τη μεταφορά μαθητών σε σχολεία του νομού, με υπερβάσεις των προβλεπόμενων πιστώσεων έως και κατά 300%!

  Να σημειωθεί ότι για την υπόθεση διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση και αρχικά ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος εναντίον του νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη, και του αντινομάρχη, Γιώργου Τσαμασλή, καθώς επίσης για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος κατά των εκπροσώπων των εν λόγω εταιρειών.
  Ωστόσο, η δικογραφία επεστράφη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, η οποία άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απιστία, λόγω «της μεγάλης ελάττωσης της δημόσιας περιουσίας».
   Η υπόθεση αφορά στη μεταφορά μαθητών στους νομούς Θεσσαλονίκης, Σερρών και Δράμας και σε πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης γίνεται λόγος για κατασπατάληση δημόσιου χρήματος.

Σοβαρό πλήγμα στο ήδη φθαρμένο προφίλ του
   Πρόκειται για τη δεύτερη «ύποπτη» υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο υποψήφιος Περιφερειάρχης της ΝΔ, μετά από αυτή με τα γνωστά 45αρια (έργα δηλαδή των οποίων ο προϋπολογισμός δεν ξεπερνά τις 45.000 ευρώ, τα οποία ουσιαστικά προέκυπταν από κατατμήσεις μεγαλύτερων έργων, ώστε να πληρούνται οι προϋποθέσεις για απευθείας ανάθεση) στην οποία εμπλέκεται και ο αδελφός του Διονύσης
   Αποτέλεσμα, είναι να πληγεί ακόμη περισσότερο το ήδη φθαρμένο προφίλ του. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι η ΝΔ που στηρίζει επίσημα τον κ. Ψωμιάδη ως υποψήφιο περιφερειάρχη μέχρι στιγμής δε έχει βγει να τον στηρίξει στο συγκεκριμένο θέμα, κάτι που έκανε με δηλώσεις του μόνο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ
   Παράλληλα, ο ίδιος ο κ. Ψωμιάδης σε επανειλημμένες επικοινωνίες δημοσιογράφων έλεγε ότι δεν ήθελε να κάνει δημόσιες δηλώσεις, τονίζοντας σε όλου στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες ότι πρόκειται για μια προσπάθεια να πληγεί, συσχετίζοντας το γεγονός αυτό με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του ΠΑΣΟΚ για την Κεντρική Μακεδονία, στο πρόσωπο του πρώην υφυπουργού Οικονομίας Μάρκου Μπόλαρη.    Επιπλέον ο νομάρχης Θεσσαλονίκης σε μία συνήθη κίνησή να «πετάει τη μπάλα στην εξέδρα» προχώρησε σε γραπτή δήλωση με την οποία επιτίθεται στην Πολιτεία για την αδιαφορία της όσον αφορά το θέμα της μεταφοράς των μαθητών, τονίζοντας ότι «δεν πάει άλλο!».

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης Ψωμιάδη έχει ως εξής:
   «Εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς και σχετικά με το θέμα της μεταφοράς μαθητών, επαναλαμβάνουμε ότι από πλευράς υπουργείων Παιδείας και Οικονομίας δεν σημειώθηκε καμία εξέλιξη προς επίλυση του προβλήματος, όπως έγκαιρα είχαμε ενημερώσει τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.
   Ως εκ τούτου και αφού α) οι διαγωνισμοί κατά την εξέλιξή τους απέβησαν άγονοι, β) οι Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης με την έκθεσή τους ουσιαστικά μας απαγορεύουν τη μεταφορά στο νομό Θεσσαλονίκης, διότι τη χαρακτηρίζουν ως αστική περιοχή και γ) καλούμαστε δε επανειλημμένα να απολογηθούμε στις δικαστικές αίθουσες, η όποια ενέργειά μας προσκρούει πλέον στην άρνηση του αρμόδιου Υπουργείου να τροποποιήσει τον υφιστάμενο νόμο που θα δώσει διέξοδο στο πρόβλημα των μαθητών.
   Η αδιαφορία της Πολιτείας τα τελευταία χρόνια έχει ξεπεράσει τα όρια. Η Νομαρχία πλέον δεν φέρει καμία ευθύνη. Οι γονείς και η σχολική κοινότητα διαμαρτύρονται. Οι μαθητές δεν θα μπορούν να μετακινηθούν προς το σχολείο τους. Δεν πάει άλλο!».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα