πρόβατα επί σφαγή

γράφει ο Τούλας Παύλος
pavltoul@otenet.gr

Οργή και δέος προκάλεσε σε όλο τον κόσμο το γεγονός της δολοφονίας πρόσφατα, στα ήρεμα νερά της Μεσογείου, από Ισραηλινούς κομάντος, άμαχων και άοπλων ακτιβιστών, σε διεθνή ύδατα, που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, που υποφέρει απ’ το παράνομο Ισραηλινό εμπάργκο. «Ως πρόβατα επί σφαγή», που λέει και η Γραφή μας, πλήρωσαν οι άνθρωποι την καλοσύνη τους. Όσα όμως και αν γράψουμε δεν αλλάζει τίποτα για το λαό ή μάλλον για την πολιτική του Ισραήλ, που πολλές φορές απέδειξε ότι δε σέβεται την ανθρώπινη ζωή.

Εγώ έχω μια μεγάλη απορία πραγματικά για το πώς αυτοί οι άνθρωποι ή τι είδους άνθρωποι είναι αυτοί που δίνουν εντολές για εν ψυχρώ δολοφονίες. Αλλά και αυτοί όμως που εκτελούν τις εντολές, σίγουρα είναι υπεύθυνοι των σκληρών αυτών γεγονότων. Μια φυσική καταστροφή μπορεί να δημιουργήσει καταστάσεις ανεξέλεγκτες και πολύ τραγικές. Ένας σεισμός, ας πούμε σαν αυτόν της Ταϊτής, δεν δημιουργήθηκε από ανθρώπινο λάθος ή εκ προμελέτης. Σύμπασα η διεθνής κοινότητα συμπαραστάθηκε και βοήθησε τους δυστυχείς Ταϊτιανούς. Εδώ όμως που ανθρώπινο χέρι εκτελεί απρόκλητα, ανθρώπους, που προσπαθούν να μεταφέρουν βοήθεια σε συνανθρώπους τους, δεν εξηγείται από κανέναν υγιή σκεπτόμενο άνθρωπο.
Δεν μπορώ να καταλήξω στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για τρέλα, γιατί ίσως να ξεπερνάει τα όρια, αφού συντάραξε όλη την παγκόσμια κοινωνία. Και λέω ότι συντάραξε τους απλούς ανθρώπους, γιατί η Αμερικάνικη πολιτική δικαιολόγησε την τραγική αυτή ενέργεια των Ισραϊλινών. Τώρα αν νομίζουν οι Αμερικάνοι ότι υπάρχει κανείς στον πλανήτη γη, που ζουν και οι ίδιοι, να τους δικαιολογεί, εγώ το αμφιβάλλω και δεν το είδα πουθενά. Όλοι μίλησαν για έγκλημα που οφείλουμε να το παραπέμψουμε τάχιστα στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης. Αλλά δυστυχώς όλοι αυτοί οι διεθνείς οργανισμοί δημιουργήθηκαν για να εξυπηρετούν τους ισχυρούς της γης και όχι τους αδύναμους, επαληθεύοντας και την ελληνική παροιμία, στη δεδομένη σκληρή πραγματικότητα, ότι «το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό».
Τι να μας πουν λοιπόν οι ιθύνοντες του παγκόσμιου «γίγνεσθαι», όταν αφήνουν ατιμώρητα τέτοια γεγονότα και προσπαθούν να τιμωρήσουν λαούς που δουλεύουν, κακώς ίσως, να προστατευτούν με πυρηνικό εξοπλισμό, τη στιγμή που οι ίδιοι διαθέτουν ανεξέλεγκτα τρομερά πυρηνικά οπλοστάσια.
Γνωρίζω ότι με τη λογική δεν μπορείς να εξηγήσεις αυτά τα φαινόμενα και το καλύτερο είναι να μην προσπαθείς καθόλου να τα ερμηνεύσεις, αλλά όταν βλέπεις να σε πνίγει το δίκιο, τουλάχιστον λες να το διαλαλήσω, να βγει από μέσα μου και ας γίνει αυτό που έχει να γίνει. Και το τι θα γίνει πάλι το γνωρίζουμε με ακρίβεια, γιατί αυτό είναι μια ιστορία και γνωρίζετε όλοι ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται με μαθηματική ακρίβεια και μάλιστα κατά αύξουσα γεωμετρική πρόοδο. Θα μου πείτε και τι περιμένω εγώ από αυτά που γράφω, αφού συμφωνώ με τα ακριβώς προηγούμενα; Να, απλώς δε θέλω να συμμετέχω σε τέτοιες θηριωδίες χωρίς να κάνω κάποιο καυστικό σχόλιο για αυτούς που τις δημιουργούν. Γνωρίζω ότι δεν πρόκειται να αλλάξω τίποτα, όμως δεν μπορώ να αφήσω μια φωτιά μέσα μου να μου τρώει τα σωθικά. Δεν ξέρεις μπορεί κάτι να αλλάξει, η ελπίδα δεν είναι ανθρώπινη αδυναμία, αλλά αντίθετα, δύναμη που προσφέρει πολλές φορές αλλαγές και ανακατευθύνσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα