Πρωτοβουλία Πολιτών για την Αυτοδιοίκηση στους δήμους Βασιλικών, Θέρμης και Μίκρας

Στο νέο δήμο Θέρμης δημιουργήθηκε καινούρια κίνηση που θα διεκδικήσει την ψήφο των τριών Καποδιστριακών δήμων Βασιλικών, Θέρμης και Μίκρας. Σύμφωνα με πληροφορίες μας το σχήμα τους που πολιτικά συγγενεύει με το Συνασπισμό (;) θα ηγηθεί ο δημοτικός σύμβουλος Μίκρας Απόστολος Πράτανος. Δημοσιεύουμε τη διακήρυξη της πρωτοβουλίας αυτής:
«Για τον Καλλικράτη
Οι πολίτες της Ελλάδας, άνδρες και γυναίκες, σε όποιο δήμο και αν κατοικούν πρέπει να κατανοήσουν ότι η εφαρμογή του σχεδίου Καλλικράτης δεν πρόκειται να φέρει καθαρές πλατείες και καλοστρωμένους δρόμους, δίκτυα υποδομών, οργανωμένη οικιστική ανάπτυξη και καλές δημοτικές υπηρεσίες αλλά απολύσεις, ανεργία, φτώχεια, όξυνση των πελατειακών σχέσεων και συρρίκνωση της δημοκρατίας.

Το σχέδιο Καλλικράτης αντιπροσωπεύει την εφαρμογή του Μνημονίου στην τοπική αυτοδιοίκηση. Αυτό που ενδιαφέρει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι να παρουσιάσει μια ακόμα μείωση δαπανών, όπως επιτάσσει το Σύμφωνο Σταθερότητας και οι νέοι πολιτικοί επικυρίαρχοι της χώρας μας, δηλαδή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και συγχρόνως να ελέγξει τα νέα αιρετά όργανα τής Τοπικής Αυτοδιοίκησης, περιορίζοντας τις πολιτικές δυνάμεις της αριστεράς στο ρόλο της τσόντας και κάνοντας τα κέντρα των τοπικών αποφάσεων απρόσιτα στους ενεργούς πολίτες.
Για το «νέο» δήμο Θέρμης
Στην ανατολική περιφέρεια της Θεσσαλονίκης η προτεινόμενη δημιουργία του «νέου» δήμου Θέρμης (από τη συνένωση των σημερινών δήμων Βασιλικών, Θέρμης και Μίκρας) θα εντείνει σε βαθμό παροξυσμού όλα τα προβλήματα που έμειναν άλυτα ή δημιουργήθηκαν κατά τα 12 χρόνια εφαρμογής του Καποδίστρια.
Στο «νέο» δήμο Θέρμης έχει ήδη αναγγελθεί η συνεργασία του νυν δημάρχου Θέρμης κ. Θ. Παπαδόπουλου με το δήμαρχο Μίκρας κ. Θ.Γκουστίλη και τον πρώην δήμαρχο Βασιλικών κ. Α.Τσολάκη (όλοι με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ). Η άποψη ότι η συνεργασία αυτή είναι ανεξάρτητη από το ΠΑΣΟΚ και δεν θα υπηρετεί, τουλάχιστον αντικειμενικά, την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης μπορεί δικαιολογημένα να θεωρηθεί αφελής αν όχι ιδιοτελής.
Τι προτείνουμε
Η Πρωτοβουλία Πολιτών για την Αυτοδιοίκηση στους δήμους Βασιλικών, Θέρμης και Μίκρας προτείνει τη δημιουργία ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης ανταγωνιστικής προς τις πολιτικές δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού και τους τοπικούς διαμεσολαβητές της πολιτικής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και καλεί σε αγωνιστική και ισότιμη συνεργασία όλες τις πολιτικές δυνάμεις της αριστεράς, τις δυνάμεις της πολιτικής οικολογίας και τους πολίτες που αποδεσμεύονται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και θέλουν ενεργητικά να καταδικάσουν το δικομματισμό και να αντισταθούν στο σχέδιο σταθερότητας».
Συντονιστική Ομάδα: Απόστολος Πράτανος (Τρίλοφος), Νίκος Καραβασίλης (Βασιλικά), Μίλτος Σιτσάνης (Θέρμη), Σοφία Βασιλειάδου (Τρίλοφος),
Τάσος Αναστόπουλος (Πλαγιάρι), Σπύρος Κοκκίνης (Θέρμη).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα