Προς κ. Νίκο Παράσχου…

Τελικά τι γίνεται με τον κ. Παράσχου; Λάβαμε ακόμα μία επιστολή από υποψήφια του συνδυασμού του, που στηλιτεύει τις πρακτικές του και δηλώνει ότι τάσσεται υπέρ του κ. Αλεξανδρή.                                         
                                                     Περαία , 13/11/2010
Προς : κ. Νίκο Παράσχου
            
Με αφορμή τον επαναληπτικό γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ως υποψήφια σύμβουλος του συνδυασμού «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» έχω να δηλώσω τα εξής:
Πρώτα να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους με τίμησαν με την ψήφο τους. Όμως το αποτέλεσμα του συνδυασμού μας, την πρώτη Κυριακή, με γέμισε απογοήτευση.
Βρισκόμαστε λίγες ώρες πριν τις τοπικές εκλογές της δεύτερης Κυριακής.Σήμερα θα έπρεπε να είμαστε εδώ όρθιοι, δυνατοί ενωμένοι και αποφασισμένοι για τη μεγάλη μάχη της Κυριακής, με τη στήριξη του αρχηγού μας, ο οποίος θα έπρεπε να είναι δίπλα μας. Δεν ζητούσαμε τίποτα παραπάνω από την αξιοπιστία την οποία ο συνδυασμός μας είχε ως σημαία του σε όλη την προεκλογική περίοδο. Δηλαδή συνέπεια στα λόγια και στις πράξεις. Στην «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» δεν υπήρξε το σθένος του αρχηγού της να βάζει τον καθένα προ των ευθυνών του, σε όλους έλεγε ΝΑΙ με αποτέλεσμα να δίνουμε το δικαίωμα, όχι μόνο στους αντιπάλους μας, αλλά και εντός της παράταξής μας, να μας προσάπτουν αναξιοπιστία και πολιτική συμπεριφορά εκ του πονηρού….
Θα έπρεπε ο αρχηγός μας να δείξει την πολιτική του αποφασιστικότητα, έναντι όλων, των δικών του και των αντιπάλων του. Λέγοντας ΝΑΙ στον οιονδήποτε δεν έδειχνε την τόλμη ενός ηγέτη, που σκέπτεται να αλλάξει τα πάντα! Ο ίδιος και το «επιτελείο» του δεν παρουσίασε τη διάθεση πριν τις εκλογές του πρώτου γύρου να συμπαρασταθεί το ίδιο σε όλους τους υποψηφίους και τους άφησε να διαχειρίζονται μόνοι τους τα όσα άκουγαν από τους ψηφοφόρους. Τις εκλογές τις κερδίζουν τα προγράμματα, οι ιδέες, τα πρόσωπα αλλά και η αποφυγή των σοβαρών λαθών. Σε αυτή την αναμέτρηση έγιναν πολλά λάθη που καθόρισαν το αποτέλεσμα στον πρώτο γύρο, ένα αποτέλεσμα που ήταν προκαθορισμένο.  Υπήρξαν συγκεκριμένες αδυναμίες, που δεν χρειάζεται να τις αναφέρουμε δημόσια. Δυστυχώς στο βωμό του συμφέροντος θυσιάστηκαν η αξιοπρέπεια, η ευπρέπεια, η συναδελφικότητα και η αξιοπιστία. Ήταν προφανές, ότι μετά το αποτέλεσμα των εκλογών να υπάρξουν παραιτήσεις, δυσαρέσκειες, και ότι άλλο αρνητικό για την υστεροφημία του αρχηγού, ο οποίος -προς τιμήν του- ανέλαβε το πολιτικό κόστος και την ευθύνη για το αποτέλεσμα των εκλογών, πλην όμως θα έπρεπε να αναλάβει και τις ευθύνες για ότι γινόταν όλο το διάστημα της προεκλογικής περιόδου μέσα στον συνδυασμό του. Επέδειξε πολιτική αδυναμία στους υποψηφίους του και στην τελική κατάρτιση του ψηφοδελτίου του, μόνο και μόνο για να μην επαναστατήσουν κάποιοι εναντίον του. Έπρεπε να δείξει σε όλους ότι είναι ο ηγέτης, που δεν υποκύπτει σε κανέναν. Έπρεπε να σέβεται τον κάθε υποψήφιο ή συνεργάτη του το ίδιο. Κι αυτό δεν το εξέφρασε, γιατί δεν το πίστεψε. Δεν εργασθήκαμε συλλογικά και αρμονικά ως συνδυασμός, κι αυτό μεταφράστηκε στην κάλπη. Μετά λοιπόν από το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής και τα μηνύματα για την τελική στις 14 Νοεμβρίου, ανάγκασαν τον αρχηγό να ξεστρατίσει μπας και καταφέρει να σωθεί, ζητώντας από όλους να κάνουν το ίδιο. Μετά την πρώτη Κυριακή δεν θα έπρεπε να υπάρξει αποχώρηση συμβούλων. Βεβαίως το…αντάρτικο είχε ξεκινήσει νωρίτερα και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι. Ας μην επιχειρεί λοιπόν ο αρχηγός μας να υποβαθμίσει το θέμα των αντιδράσεων των συμβούλων και να κάνει λόγο για μεμονωμένα περιστατικά, γιατί κάθε άλλο παρά μεμονωμένα είναι, κι αυτό το γνωρίζει πολύ καλύτερα. Δυστυχώς οι άνθρωποι που είχε δίπλα του θεωρούσαν ότι η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» ήταν φέουδό τους!
Στο χέρι όλων μας ήταν να κερδίσουμε τις εκλογές, όμως χρειαζόμασταν μία ηγεσία πάνω από όλα με βούληση και κότσια να το κάνει. Επειδή προσωπικά ποτέ μου δεν διάλεξα το ρόλο του παθητικού παρατηρητή των όποιων εξελίξεων, ούτε τώρα θα το κάνω. Δε θα μείνω απαθής, αδρανής ούτε στάσιμος παρατηρητής. Δηλώνω λοιπόν ότι αποχωρώ από την ‘ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» και τάσσομαι στο πλευρό του Γιάννη Αλεξανδρή στις εκλογές της δεύτερης Κυριακής.
                                                                      Με τιμή,
        Βασιλική Χριστοδούλου -Μουτάφη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα