Προηγείται ο Γκιουλέκας του Μπουτάρη, σύμφωνα με την Alco

Mπροστά από τον Γιάννη Μπουτάρη για το δήμο Θεσσαλονίκης εμφανίζεται ο Κώστας Γκιουλέκας σε δημοσκόπηση της Alco για τον Ελεύθερο Τύπο.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στη μάχη για την περιφέρεια Αττικής τον Γ. Σγουρό επιλέγει το 25,6 % των ερωτώμενων, τον Β. Κικίλια το 15 %, τον Α. Μητρόπουλο το 12,8 %, τον Θ. Παφίλη το 6,6%, τον Αδ. Γεωργιάδη το 6,3%, άλλον τον 3,7% ενώ δεν ξέρω – δεν απαντώ επιλέγει το 30 %, σαφής ένδειξη της ρευστότητας που υπάρχει στο πολιτικό σκηνικό, αλλά και στις προθέσεις των ψηφοφόρων.

 Στο δεύτερο γύρο, σύμφωνα με σενάριο της δημοσκόπησης ο Γ. Σγουρός φθάνει το 36,2%, ο Β. Κικίλιας το 23,3 % ενώ η απάντηση δεν ξέρω -δεν απαντώ συγκεντρώνει  το 40,5%.
 Πάντως τα στοιχεία της έρευνας έχουν μάλλον ξεπεραστεί μερικώς από την πραγματικότητα αφού στο ερώτημα δεν περιλαμβάνονται τα ονόματα του Αλέκου Αλαβάνου ,του Γιάννη Δημαρά , του Γρηγόρη Ψαριανού και του Κώστα Διάκου, οι οποίοι επίσης έχουν ανακοινώσει την υποψηφιότητά τους για την περιφέρεια Αττικής.
Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στη Θεσσαλονίκη, αφού περιλαμβάνεται μεταξύ των υποψηφίων ο Ν. Ευθυμιάδης, ο οποίος σύμφωνα με το ρεπορτάζ επανεξετάζει το θέμα  της υποψηφιότητάς του και τη στάση που θα κρατήσει  και ο Τ. Μηταφίδης, ο οποίος όμως δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα είναι υποψήφιος , ενώ δεν περιλαμβάνεται, Ο Μ. Μπαρμπουνάκης ο οποίος δεν έχει επίσης ξεκαθαρίσει να θα είναι ή όχι υποψήφιος, αλλά και  ο Μάκης Στεργίου (προερχόμενος από τη ΝΔ και υποστηριζόμενος από το ΛΑΟΣ).
 Για τη μάχη του δήμου Θεσσαλονίκης τον Κ. Γκιουλέκα φέρονται να επιλέγουν το 30 % των ερωτώμενων, τον Γ. Μπουτάρη το 25,5 %, τον Σ. Ζαργιανόπουλο το 4,2%, τον Τ. Μηταφίδη το 2,5% τον Στ. Παπαθεμελή το 2,3%, τον Ν. Ευθυμιάδη το 1,2 %, άλλον το 10,8 % (ενδεικτικό της ρευστότητας που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη σε ότι αφορά τις υποψηφιότητες) ενώ το δεν ξέρω – δεν απαντώ φθάνει στο 23,5 % (χαμηλότερα από το αντίστοιχο στην περιφέρεια Αττικής).
Σε σενάριο της έρευνας της Alco για τον δεύτερο γύρο ο Κ. Γκιουλέκας φαίνεται να συγκεντρώνει 39,7 % , ενώ ο Γ. Μπουτάρης 36,2 %. (Το ΔΞ-ΔΑ μένει ψηλά στο 24,1%) Το αξιοσημείωτο στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι το ποσοστό διεισδυτικότητας του Κ. Γκιουλέκα σε ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ ανέρχεται στο 16,3% ενώ του Γ. Μπουτάρη σε ψηφοφόρους της Ν.Δ. στο 10,1%, στοιχεία που ίσως σχετίζονται με προβλήματα εσωκομματικών τριβών στα δύο μεγάλα κόμματα.
Η έρευνα είναι τηλεφωνική και διενεργήθηκε από τις 10 έως τις 13 Σεπτεμβρίου 2010, σε δείγμα 600 δημοτών του νέου Δήμου Θεσσαλονίκης και από 6 έως10 Σεπτεμβρίου σε δείγμα 1000 δημοτών της περιφέρειας Αττικής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα