Πρεμιέρα εκπτώσεων αύριο

Πρεμιέρα των θερινών εκπτώσεων από την Πέμπτη σε όλα τα εμπορικά καταστήματα. Οι θερινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι και τις Τρίτη 31 Αυγούστου. Οι επιχειρήσεις και οι έμποροι ποντάρουν πολλά στην περίοδο των εκπτώσεων, καθώς η αγοραστική κίνηση είναι μειωμένη και η αναθέρμανση της αγοράς είναι ο πρωταρχικός στόχος.
Ιδιαίτερη προσοχή καλούνται να δείξουν οι καταναλωτές στα εξής:

1. Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά εκτίθενται.
2. Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης. Εάν αναγραφεί ποσοστό, πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. “50% έκπτωση”).
3. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών, διότι τα προβλεπόμενα πρόστιμα είναι βαρύτατα.
Να σημειωθεί ότι ήδη βρίσκεται σε ισχύ το θερινό ωράριο των καταστημάτων. Οι καταναλωτές μπορούν να κάνουν τις αγορές τους τις ημέρες Δευτέρα, Τέταρτη, Σάββατο, από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή, από τις 9 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι και από τις 5.30 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα