Ποιοι εκλέγονται βουλευτές σε Β’ κι Α΄Θεσσαλονίκης

Εννέα βουλευτές εκλέγει συνολικά η Β’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα, τη μερίδα του λέοντος καταλαμβάνει η ΝΔ με τρεις έδρες και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με δύο και τα υπόλοιπα κόμματα από μία. Πρώτος σε σταυρούς με τεράστια διαφορά αναδεικνύεται ο Θεόδωρος Καράογλου.
Πιο αναλυτικά:

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (3 έδρες)
ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Γεωργίου
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ του Ιωάννη
ΒΑΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Χρυσόστομου
ΣΥΡΙΖΑ (2 έδρες)
ΦΑΜΕΛΛΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ του Πέτρου
ΑΥΓΕΡΗ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΔΩΡΑ) του Πέτρου
ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ (1 έδρα)
ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Πέτρου
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ (1 έδρα)
ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Αχιλλέως
ΚΚΕ (1έδρα)
ΣΤΟΛΤΙΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ του Δημητρίου
ΜΕΡΑ25 (1 έδρα)
ΑΔΑΜΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ του Στεργίου


Α΄ Θεσσαλονίκης
Με τη ΝΔ να παίρνει 7 έδρες και τον ΣΥΡΙΖΑ 5 διαμορφώνεται η λίστα με τους 16 βουλευτές που εκλέγονται στην Α΄Θεσσαλονίκης, την ώρα που ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση λαμβάνουν από μία έδρα.
Όσον αφορά τη ΝΔ, οι επτά βουλευτές που εκλέγονται είναι ο  Κώστας Καραμανλής, ο Κώστας Γκιουλέκας, η Ελένη Ράπτη, ο Σταύρος Καλαφάτης, ο Στράτος Σιμόπουλος, η Άννα Ευθυμίου και ο Δημήτρης Κούβελας.

Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, εκλέγονται η Κατερίνας Νοτοπούλου, ο Γιάννης Αμανατίδης, ο Χρήστος Γιαννούλης, ο Κώστας Ζουράρις και ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.

Ο Χάρης Καστανίδης, το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, κερδίζει την έδρα του ΚΙΝΑΛ και επιστρέφει στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Να σημειωθεί ότι σε ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση την έδρα λαμβάνουν οι επικεφαλής των κομμάτων Δημήτρης Κουτσούμπας, Γιάνης Βαρουφάκης και Κυριάκος Βελόπουλος, αλλά μένει να γίνει γνωστό αν οι υποψήφιοι θα επιλέξουν έδρα στην Α’ Θεσσαλονίκης ή σε κάποια άλλη περιφέρεια που έχουν επιλέξει είναι υποψήφιοι. Εάν συμβεί το δεύτερο, την έδρα θα καταλάβει κατά περίπτωση ο υποψήφιος που ακολουθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα