Πλήθος πιστών απ’ όλη την Ελλάδα στη Νέα Μηχανιώνα για τη γιορτή της Παναγίας Φανερωμένης

Πλήθος κόσμου, απ’ όλη την Ελλάδα, συρρέει και φέτος να συρρεύσει στη Νέα Μηχανιώνα , για να προσκυνήσει τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης, με αφορμή τη γιορτή της Αποδόσεως της Κοιμήσεως (Εννιάμερα) της Θεοτόκου, στις 23 Αυγούστου.
Η εικόνα, που σύμφωνα με μαρτυρίες είναι θαυματουργή, συνδέεται άρρηκτα με την ιστορία του τόπου, αφού έφτασε στη Νέα Μηχανιώνα μετά τη Μικρασιατική καταστροφή «συνταξιδεύοντας» με τους ξεριζωμένους Μηχανιώτες της Κυζικινής χερσονήσου.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων την Κυριακή 22 Αυγούστου τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός και ακολούθησε η περιφορά της ιερής εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης, γνωστής ως Μηχανιώτισσας.
Στο μεταξύ, αυξημένη κίνηση παρατηρείται στο δρόμο Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας, καθώς πολλοί πιστοί από τη Βόρεια Ελλάδα καταφθάνουν στο γραφικό ψαροχώρι, για να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα της Θεοτόκου.
Λόγω της αυξημένης κίνησης η τροχαία Θέρμης συνιστά στους οδηγούς να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να φορούν ζώνη ασφαλείας και να μην αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα