Παρουσίαση του συνδυασμού “Ανατολικός Άνεμος”

“Ο Ανατολικός Άνεμος είναι μια νέα αυτοδιοικητική πρωτοβουλία που ξεκίνησε, μετά την ψήφιση στη βουλή του σχεδίου Καλλικράτης, στα Βασιλικά, τη Θέρμη και τη Μίκρα από γυναίκες και άνδρες που είναι ευαισθητοποιημένοι και ενεργοί στην υπεράσπιση της Κοινωνίας και του Περιβάλλοντος.
Όταν λέμε Κοινωνία εννοούμε εκείνους τους τρόπους συμβίωσης που εκπληρώνουν τις βασικές ανάγκες των ανθρώπων για δουλειά, υγεία, μόρφωση, αξιοπρεπή διαβίωση και οι οποίες σήμερα δέχονται σκληρή επίθεση και υποβαθμίζονται δραματικά.

Όταν λέμε Περιβάλλον εννοούμε τη φύση και τις κατοικημένες περιοχές που καταστρέφονται από την αυθαιρεσία εργολάβων και την αδιαφορία τοπικών αρχών και του κράτους.
Ο Ανατολικός Άνεμος είναι μια γνήσια ανεξάρτητη και ανοιχτή στους πολίτες αυτοδιοικητική πρωτοβουλία, που έχει για μοναδικό της σκοπό να δουλέψει μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο του νέου δήμου για να αναδείξει τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα, να προτείνει τρόπους δράσης στη λογική της άμεσης δημοκρατίας και των κοινωνικών αναγκών.
Πιστεύουμε ότι το σχέδιο Καλλικράτης αντιπροσωπεύει την εφαρμογή του Μνημονίου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Γι’ αυτό το λόγο μέσα στο αυτοδιοικητικό μας πρόγραμμα δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στη διαφανή και δημοκρατική λειτουργία του νέου δήμου και κυρίως στην υπεράσπιση των κατοίκων από τις απολύσεις, την ανεργία, τη φτώχεια, την επιβολή νέων φόρων, τις ιδιωτικοποιήσεις βασικών κοινωνικών δομών”.

Πρώτη δημόσια παρουσίαση
Δευτέρα 20 Σεπτέμβρη 2010
Πολιτιστικό Κέντρο Ραιδεστού ώρα 7:30μμ

Ο Ανατολικός Άνεμος σας καλεί να συμμετάσχετε και να συμβάλετε ενεργά στη διαμόρφωσή του ως μιας νέας αυτοδιοικητικής παρέμβασης έξω από τα καθιερωμένα, με συλλογική δημοκρατική λειτουργία, με αυτοδιοικητικό πρόγραμμα και με σχέδιο δράσης σε αντιπαράθεση με τις πολιτικές εκείνες που απειλούν την Κοινωνία και το Περιβάλλον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα