Παπαρήγα: «Συντρίψτε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ»

Να «συντρίψουν» στις εκλογές το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. και να ψηφίσουν τους συνδυασμούς της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ, κάλεσε τους ψηφοφόρους, η γ.γ. της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Η κ. Παπαρήγα υποστήριξε ότι οι εκλογές αυτές είναι ισοδύναμες με τις βουλευτικές κι έχουν μεγάλη σημασία διότι είναι οι πρώτες εκλογές μετά το Μνημόνιο.

Τις δηλώσεις αυτές έκανε στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της επίσκεψης της στην 75η ΔΕΘ. Όταν, μάλιστα, ρωτήθηκε για το τι θα πράξει το κόμμα της στο δεύτερο γύρο, πρότεινε στους ψηφοφόρους να ψηφίσουν «λευκό» και «άκυρο» στις περιπτώσεις που δεν θα υπάρχουν σε αυτόν υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης».
Χαρακτήρισε «παραπλανητικό, ψευδή και επικίνδυνο» τον διαχωρισμό των κομμάτων και των συνδυασμών σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς.
Για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είπε ότι έχει εξαπολύσει την πιο βάρβαρη επίθεση σε βάρος των εργαζομένων και «είναι ικανή να πατήσει επί πτωμάτων». Ακόμα κι αν οι διαδικασίες του Μνημονίου λήξουν το 2013 οι επιπτώσεις θα συνεχιστούν για αρκετά χρόνια και μετατίθενται για μετά το 2015 οι προβλέψεις ότι το ΑΕΠ θα φτάσει σε επίπεδο πριν από την κρίση.
Για τη Ν.Δ. τόνισε ότι δεν ψήφισε το Μνημόνιο, αλλά στην πραγματικότητα στηρίζει τα μέτρα και δεν λέει ότι θα τα καταργήσει αν έρθει στην εξουσία.
Κατηγόρησε τον ΛΑ.Ο.Σ ότι είναι «δεκανίκι» του συστήματος και κάνει αντικομμουνισμό με «αντιπαροχή».
Για τον ΣΥΝ και τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α είπε ότι υιοθετούν φαινομενικά ρηξικέλευθη θέση, όπως είναι η ανατροπή του Μνημονίου, αλλά ουσιαστικά συσκοτίζουν την πραγματική αιτία που οδηγεί στην προώθηση των αντιλαϊκών μέτρων και «δηλητηριάζουν» τον ριζοσπαστισμό του ελληνικού λαού. Χαρακτήρισε «αστεία» αυτά που λέει ο Αλέκος Αλαβάνος περί αναδιάρθρωσης του χρέους.
Η κ. Παπαρήγα κατήγγειλε ότι υπάρχουν «στημένα» διπλά ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. στις αυτοδιοκητικές εκλογές, με δήθεν «αντάρτες», που αποδεικνύονται «βασιλικότεροι του βασιλέως», κι αυτό το κάνουν γιατί φοβούνται την αποσκίρτηση ψηφοφόρων τους. Ανέφερε ως παραδείγματα τις υποψηφιότητες του Γιάννη Δημαρά και του Αλέξη Μητρόπουλου. Αιχμές για τις θέσεις που υποστηρίζουν και τον τρόπο που παρουσιάζουν τις υποψηφιότητες τους άφησε εναντίον των Παναγιώτη Ψωμιάδη, Κώστα Γκουλέκα και Γιάννη Μπουτάρη.
Η γ.γ. του ΚΚΕ κατηγόρησε το υπουργείο Υγείας ότι εμπαίζει τη Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης. Ζήτησε να λυθεί άμεσα το θέμα της μεταφοράς μαθητών στα σχολεία και υπογράμμισε ότι είναι πρόκληση να γίνεται συζήτηση για χτύπημα της φοροδιαφυγής όταν θεσπίζονται επίσημες φοροαπαλλαγές. Να σημειωθεί ότι χθες, η κ. Παπαρήγα επισκέφθηκε τη σχολή Τυφλών και τη χαρακτήρισε -λόγω των συνθηκών που επικρατούν, εξαιτίας της έλλειψης χρηματοδότησης- “αποθήκη”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα