Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον η σημερινή. Εδώ και καιρό οι ειδικοί έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και απαιτούν από κυβερνήσεις και πολίτες να λάβουν μέτρα και να αλλάξουν συνήθειες. Τα σημάδια είναι ανησυχητικά παγκοσμίως, καθώς οι ανθρώπινες δραστηριότητες έχουν επηρεάσει το “θερμοστάτη” του πλανήτη.


Στην ανατολική Θεσσαλονίκη, όπως είναι γνωστό, αυτή την ημέρα που είναι αφιερωμένη στο περιβάλλον, κορυφώνονται οι εκδηλώσεις φορέων και συλλόγων που δραστηριοποιούνται στο χώρο. Την τιμητική τους και λόγω της εποχής έχουν οι καθαρισμοί των ακτών, που κάθε χρόνο φιλοξενούν χιλιάδες επισκεπτών από ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη. 

Αυτή τη μέρα λοιπόν διαλέξαμε και εμείς για να καταγγείλουμε το βιασμό του περιβάλλοντος στην ανατολική Θεσσαλονίκη από διάφορες δραστηριότητες. Ο φωτογραφικός φακός του Ορίζοντα συγκέντρωσε εικόνες απίστευτης αδιαφορίας από αρχές και πολίτες σε μία περιοχή που θέλει να λέγεται τουριστική και διεκδικεί “γαλάζιες” σημαίες.


 Σε απόσταση αναπνοής από καταστήματα εστίασης αντικρίσαμε απορρίμματα. Σε χώρους όπου απαγορεύεται η ρίψη μπάζων και επιβάλλεται πρόστιμο, σύμφωνα με παρακείμενη πινακίδα, είδαμε τόνους μπάζων. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Επίσης, σε παραλίες όπου κολυμπούν παιδιά βρήκαμε τοποθετημένους αγωγούς και σωλήνες υπονόμων από εγκαταστάσεις. Σε επισκέψιμους χώρους αναψυχής βλέπει κανείς υποδομές παρατημένες και πλέον επικίνδυνες για την υγεία, αλλά και τη σωματική ακεραιότητα των λουομένων και των επισκεπτών.              


Το φωτορεπορτάζ είναι αποκαλυπτικό. Αγωγοί, μπάζα και απορρίμματα σε αλάνες, χώρους αναψυχής και παραλίες.
Δυστυχώς η κατάσταση δεν είναι ιδανική, αλλά και δεν μπορεί να παραμείνει ως έχει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα