Ο απολογισμός της χθεσινής νεροποντής στο Δήμο Θέρμης

 
Η χθεσινή έντονη και ακατάπαυστη βροχόπτωση είχε ως αποτέλεσμα να καταγραφούν μεγάλες ζημιές στο οδικό δίκτυο, κυρίως στο αγροτικό, να πλημμυρίσουν υπόγειες κατοικίες και καταστήματα, θερμοκήπια και καλλιέργειες ενώ ζημιές προκλήθηκαν σε φράχτες.
Η έντονη καταιγίδα που ξεκίνησε λίγο μετά τις 12 χθες το μεσημέρι ταυτόχρονα σε Καρδία, Τρίλοφο, Πλαγιάρι και σχεδόν αμέσως και πολύ γρήγορα επεκτάθηκε και στις υπόλοιπες Κοινότητες του Δήμου Θέρμης, προκάλεσε πολλά προβλήματα, με τον μεγάλο όγκο του νερού που έπεφτε για περισσότερες από δύο ώρες, να σχηματίσει μικρούς ορμητικούς χειμάρρους που βρήκαν διέξοδο τόσο από το δρόμο που ενώνει Καρδία, Νέο Ρύσιο και Τρίλοφο, όσο και από τον παράδρομο της οδού Μουδανιών από Καρδία προς τη γέφυρα Νέου Ρυσίου – Ταγαράδων, ο οποίος έχει υποστεί σοβαρές ζημιές.

Νωρίς σήμερα το πρωί ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών που προέκυψαν από τη χθεσινή θεομηνία παρουσία του Δημάρχου Θέρμης κ. Θεόδωρου Παπαδόπολου, της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, μηχανικών και των Προέδρων των Κοινοτήτων των οποίων οι περιοχές δέχτηκαν το μεγαλύτερο όγκο νερού, προκαλώντας έντονα προβλήματα στο οδικό δίκτυο, καθιζήσεις και διαβρώσεις δρόμων.
Από την πρώτη ώρα εκδήλωσης των φαινομένων μηχανήματα του Δήμου, της ΔΕΥΑ Θέρμης καθώς και η Αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας και η Αντιδημαρχία Συντήρησης και Αυτεπιστασίας ξεκίνησαν έναν αγώνα δρόμου, απεγκλωβίζοντας πολίτες, απομακρύνοντας πέτρες και λάσπες από το οδόστρωμα, και διανοίγοντας με 6 μηχανήματα διεξόδους, ώστε να απομακρυνθεί ο μεγάλος όγκος νερού με έμφαση στις Κοινότητες Καρδίας, Τριλόφου, Ταγαράδων, Νέου Ρυσίου, Αγίας Παρασκευής και Νέας Ραιδεστού.
Ειδικότερα, στην Καρδία η χθεσινή θεομηνία είχε σαν αποτέλεσμα να σημειωθούν πολλά προβλήματα στο οδικό δίκτυο και κυρίως σε αγροτικούς δρόμους που παρουσιάζουν έντονες διαβρώσεις. Σοβαρή βλάβη  στον παράδρομο της οδού Μουδανιών προς τη γέφυρα Νέου Ρυσίου, ενώ η πολύωρη διακοπή ρεύματος στην περιοχή λόγω βλάβης στο δίκτυο της ΔΕΗ προκάλεσε πρόβλημα στη λειτουργία των αντλιοστασίων και διακοπές νερού κυρίως σε κατοικίες που βρίσκονται σε υψηλότερα επίπεδα σε Καρδία και Τρίλοφο.

Στην Κοινότητα Ταγαράδων ο μεγάλος όγκος νερού που κατέληγε στη γέφυρα Νέου Ρυσίου και το Ξενοδοχείο “Αφροδίτη” μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα μεταφέρθηκε στην 1η, 2η, 3η και 4η οδό Ταγαράδων πλημμυρίζοντας αυλές και υπόγεια κατά μήκος των οδών αυτών. Εντός του οικισμού Ταγαράδων πλημμύρισαν υπόγειες κατοικίες και καταστήματα επί κεντρικών οδών, ενώ στον οικισμό Ν.751 υπερχείλισε ο χείμαρρος προκαλώντας προβλήματα στο οδικό δίκτυο. Επίσης εντός του οικισμού των Ταγαράδων η ορμή με την οποία εισέρχονταν το νερό από τα ορεινά προς Ταγαράδες είχε σαν αποτέλεσμα να καταστρέψει το φράχτη του Νεκροταφείου Ταγαράδων και να πλημμυρίσει και το Δημοτικό σχολείο. Παράλληλα αναφέρθηκαν και απώλειες στο ζωϊκό κεφάλαιο.

Στην  Αγία Παρασκευή ο μεγάλος όγκος νερού προκάλεσε προβλήματα κυρίως στο αγροτικό οδικό δίκτυο. Στην 15η οδό ισοπεδώθηκε περίφραξη κατοικίας, προκλήθηκε καθίζηση στον αγροτικό δρόμο προς Αγίασμα, ενώ βλάβες υπέστει η εσωτερική περίφραξη του ποδοσφαιρικού γηπέδου Αγίας Παρασκευής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα