Ορκωμοσία αιρετών Δήμου Θερμαϊκού

Όρκο για πίστη στην Πατρίδα και υπακοή στο Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους έδωσε χθες, Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010, ο πρώτος Δήμαρχος του Καλλικράτειου Δήμου Θερμαϊκού, Ιωάννης Αλεξανδρής.
Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα τελετών του ξενοδοχείου Ξενία στην Περαία, τον όρκο επανέλαβαν και οι 73 νεοεκλεγέντες Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι Σύμβουλοι των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, οι οποίοι αναδείχθηκαν τακτικά μέλη, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 35926/2010 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης.

Στον συνδυασμό του κ. Αλεξανδρή, «ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ», ανήκουν οι 20 από τους συνολικά 33 Δημοτικούς Συμβούλους, οι 19 από τους 31 Συμβούλους των Δημοτικών και τρεις (3) από τους εννέα (9) Συμβούλους των Τοπικών Κοινοτήτων.
Ο συνδυασμός «ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ – ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ», με επικεφαλής τον κ. Ιωάννη Μαυρομάτη, κατέχει επτά (7) έδρες στο Δημοτικό Συμβούλιο, τέσσερις (4) στα Συμβούλια Δημοτικών και τρεις (3) Συμβούλια Τοπικών Κοινοτήτων.
Ο κ. Απόστολος Οικονομίδης, επικεφαλής του συνδυασμού «ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ», καταλαμβάνει δύο (2) έδρες στο Δημοτικό Συμβούλιο, δύο (2) στο Συμβούλιο Δημοτικών Κοινοτήτων και μία (1) έδρα στο Συμβούλιο Τοπικών Κοινοτήτων.
Ο συνδυασμός «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ», με επικεφαλής τον κ. Νικόλαο Παράσχου, καταλαμβάνει δύο (2) έδρες στο Δημοτικό Συμβούλιο, τέσσερις (4) στο Συμβούλιο Δημοτικών Κοινοτήτων και μία (1) στο Συμβούλιο Τοπικών Κοινοτήτων.
Στη «ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ», με επικεφαλής τον κ. Γρηγόρη Παραδείση, αναλογεί μία (1) έδρα στο Δημοτικό Συμβούλιο και μία (1)έδρα στο Συμβούλιο Δημοτικών Κοινοτήτων, ενώ ο συνδυασμός «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ», με επικεφαλής την κα Κωνσταντίνα Μώραλη, καταλαμβάνει μία (1) έδρα στο Δημοτικό Συμβούλιο και από μια (1) στο Συμβούλιο Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων.
Μετά την ορκωμοσία, ο Δήμαρχος του νέου Δήμου Θερμαϊκού, Ιωάννης Αλεξανδρής, απηύθυνε χαιρετισμό επισημαίνοντας μεταξύ άλλων και τα εξής:
«…Στις εκλογές του Νοεμβρίου ο λαός του νέου Δήμου Θερμαϊκού επέλεξε όλους εμάς να τον εκπροσωπήσουμε στις λειτουργίες του νέου συνενωμένου Δήμου, αλλά και να προασπιστούμε τα συμφέροντά του. Οι εκλογές τελείωσαν, δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, υπάρχουν μόνο οι προσπαθούντες για το καλό του τόπου… Στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην τοπική μας κοινωνία, δεν χωρούν στείρες πολιτικές, κομματικές αντιπαραθέσεις και προσωπικές επιδιώξεις… Μέσα από τη διαφορετικότητα των λόγων γίνεται η καλύτερη σύνθεση… Για το σκοπό αυτό, δεν θα διστάσουμε σε συζητήσεις του Δημοτικού Συμβουλίου να υιοθετήσουμε και απόψεις των συναδέλφων της μειοψηφίας. Αυτό είναι δέσμευση μου!…»
Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τους επικεφαλείς της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην προσπάθεια που θα καταβάλλουν για να ασκήσουν ουσιαστική αντιπολίτευση και όχι στείρα, έχοντας μοναδικό γνώμονα την πρόοδο του τόπου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα