Οπισθοχώρηση Ψωμιάδη για την καύση απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ

Οι σφοδρές αντιδράσεις της αυτοδιοίκησης και των πολιτών της Δυτικής Θεσσαλονίκης έπιασαν τόπο! Την ανάκληση της απόφασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης για τη χρήση εναλλακτικών καυσίμων στο εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ και τη σύσταση επιστημονικής επιτροπής αξιολόγησης για το θέμα πρότεινε ο νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα , παρουσία της Αντινομάρχη Ανάπτυξης Ιωάννας Τζάκη και του εντεταλμένου νομαρχιακού συμβούλου της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Γιώργου Τσαμασλή, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων της ΝΑΘ.

«Το περιβάλλον δεν προσφέρεται για μικροκομματικά παιχνίδια. Δεν είμαστε απέναντι στους Δημάρχους. Αν πρέπει να ανακληθεί η απόφαση που πάρθηκε στο προηγούμενο Νομαρχιακό Συμβούλιο, θα ανακληθεί. Εμείς στηρίζουμε τις τοπικές κοινωνίες και το έχουμε αποδείξει. Σεβόμαστε όσο κανείς άλλος το περιβάλλον, όχι με λόγια, αλλά με πράξεις. Είμαστε βέβαιοι ότι η αλήθεια θα αποκαλυφθεί επιστημονικά και ότι αυτοί που μας επιτέθηκαν βάναυσα, όπου κι αν ανήκουν, θα εκτεθούν», τόνισε ο Νομάρχης.
«Ακόμη και σήμερα δεν υπάρχουν γραπτές ή προφορικές αντιρρήσεις επί του θέματος από τα αρμόδια δημοτικά όργανα. Ποια είναι η πρόταση όλων εκείνων που κάνουν σήμερα ανέξοδη κριτική; Μόνο άρνηση και σκοταδισμός για να χτυπήσουν τον Ψωμιάδη, επειδή έχουμε προεκλογική περίοδο;», είπε ο Νομάρχης.
Παράλληλα, κ. Ψωμιάδης υπογράμμισε με έμφαση τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την αξιοποίηση των εναλλακτικών καυσίμων ως ιδανικό καύσιμο για την απορρύπανση της ατμόσφαιρας σε ιδιαίτερα επιβαρυμένες περιοχές, τονίζοντας ότι «οι θέσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος μας δικαιώνουν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα